Kerstfilm in Hummelo: 'De ster van Hummelo'. Foto: PR
Kerstfilm in Hummelo: 'De ster van Hummelo'. Foto: PR

Geen krant in week van Oud & Nieuw

Zelhem/Hummelo - Uw Weekblad Contact verschijnt niet in de week van Oud en Nieuw. De laatste editie van Weekblad Contact Bronckhorst Zuid verschijnt dus op 22 december. In het nieuwe jaar valt Weekblad Contact op 5 januari weer op de mat.

De redactie blijft wel bereikbaar voor het doorgeven van tips. Ook het insturen van berichten, bij voorkeur via Deel je Nieuws op www.contact.nl blijft wel mogelijk. Die berichten worden zo spoedig mogelijk gepubliceerd op de website.
Het team van Weekblad Contact Bronckhorst Zuid wenst u prettige feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar.


Kinderkerstfeest

HUMMELO - Elk jaar wordt er een kinderkerstfeest georganiseerd in de Protestantse kerk in Hummelo. Dit kerstfeest is voor alle kinderen uit Hummelo en omstreken. Kinderen van de basisschool, maar ook ouderen zijn van harte welkom.

Zingen, muziek en een interactieve viering maken dat veel kinderen en hun ouders een warm en blij gevoel aan dit kerstfeest overhouden. Dit jaar is gekozen om de musical te vervangen voor een echte film 'De ster van Hummelo'.
In deze film ziet u bekende Hummeloërs, zoals Bennie Jolink, Piet Oudolf, Gijs Jolink, maar ook gastspelers en kinderen/ jongeren uit het dorp.
Naast de première van de film zal ook dit jaar Ben Jolink tijdens de viering een deuntje op de piano spelen, waarbij we weer uit volle borst kunnen meezingen.
Deze kerstviering vindt plaats op kerstavond 24 december in de kerk in Hummelo en begint om 19.00 uur. Het kerstfeest duurt ongeveer een uur en aansluitend is er een hapje en drankje voor u allen.


(Her)opening speeltuin én filmmiddag Velswijk

VELSWIJK - Zaterdag 12 december om 14.30 uur opent wethouder Seesing de speelplek aan de Boomgaard officieel, nadat sinds een jaar een werkgroep in touw is om de speelplekken in Velswijk te optimaliseren.

Momenteel wordt er flink gesnoeid om ruimte te creëren voor een fietscrossbaan welke de kinderen zelf mogen helpen aanleggen. Dus kinderen neem allemaal een schep en crossfiets mee! Tevens wordt voor jong én oud gezorgd voor een drankje.
Velswijk telt twee speelplekken welke behouden blijven dankzij goede samenwerking tussen gemeente en burgerinitiatieven. Gepeild werd welke wensen er zijn en inmiddels zijn de speelplekken in Velswijk leuker, ruimer en uitdagender geworden. Onder andere is er nu een waterpomp en pannaveldje bij gekomen en er komen nog meer (natuurlijke) speelobjecten.

Nadat de jeugd zich deze middag heeft kunnen uitleven met het vormgeven van de nieuwe baan, is er voor iedereen de mogelijkheid om gezellig na te borrelen in buurthuis D'n Draejer waar aansluitend om 16.00 uur een filmmiddag is voor de jeugd van alle leeftijden!


Concert Akkordeon

Vereniging

BRAAMT - Donderdagavond 17 december zal de Varsseveldse Akkordeon Vereniging onder leiding van Feico van Soest een kerstconcert geven bij Landal Stroombroek Palestra. Hier zal een fantastische avond verzorgd worden met hoofdzakelijk kerstnummers, zoals White Christmas, Winter wonderland, The Little Drummerboy, Rudolph The Red-Nosed Reindeer, maar ook enkele gewone gezellige nummers. Locatie Palestra Landweerswal 2 in Braamt, de zaal bij de Bowlingbaan. Aanvang: 19.30 uur, de zaal is open 19.00 uur, tot ca. 22.00 uur. Entree en parkeren gratis. Iedereen is van harte welkom!


Opbrengst collecte

HALLE/ZELHEM - Tijdens de collecteweek van het Nationaal MS Fonds is het mooie bedrag van 735,50 euro in Halle/Zelhem opgehaald.

Met het geld dat de collectanten hebben opgehaald blijft het Nationaal MS Fonds zich inzetten voor onderzoek naar MS en een betere kwaliteit van leven. Dat doet zij echter niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers.

Het MS Fonds bedankt alle gevers en collectanten, die ook dit jaar weer door weer en wind op pad zijn gegaan, hartelijk voor hun bijdrage. Heeft u de collectant gemist, dan kunt u uw bijdrage overmaken op giro 5057 te Maassluis.
Wilt u ons bij de collecte van volgend jaar ondersteunen als collectant? Neem contact op met Willy Graffelman, tel. 0314 631410 of via www.nationaalmsfonds.nl