Elke DE-punt is een halve cent waard. Foto: PR
Elke DE-punt is een halve cent waard. Foto: PR Foto:

Doneer uw DE-punten

voor voedselbank

Bronckhorst - De Lionsclub Bronckhorst wil graag de DE-inzamelingsactie nog eens onder de aandacht te brengen. Net als voorgaande jaren, worden deze punten via de Lionsclub verzilverd in pakken koffie voor de plaatselijke voedselbank.

De Waardepuntenactie was vorig jaar een succes en zo kon Bas Kreijger, vicepresident van de coördinerende Lionsclub Voorburg, op zaterdag 24 januari 2015 maar liefst de 59.49240 door 'Lions Nederland' ingezamelde D.E.-waardepunten overhandigen aan Norbert Cappetti van Douwe Egberts. Aangezien 1 punt een waarde heeft van 0,5 cent werd dus ruim 295.000 euro 'overhandigd'. Daar konden 98.662 pakken koffie voor gekocht worden. Douwe Egberts was echter genereus en verhoogde het aantal met ruim 20%, waardoor 120.000 pakken koffie geleverd werden.
Douwe Egberts steunt ook dit jaar deze landelijke actie van Lionsclubs in Nederland en heeft toegezegd alle donaties met 15% te verhogen. Dus verhoog de waarde van uw D.E.-waardepunten door ze aan de voedselbank te doneren.
Uw waardepunten (bij voorkeur geteld in bundels van 1000 punten) kunt u op diverse locaties inleveren. De inzameldozen staan op een aantal plekken in de dorpskernen van de gemeente Bronckhorst. Ze staan bij de Spar, Dorpsstraat 20, Hummelo, het Dorpshuis Kerkstraat 69 Drempt, bij Jumbo, Bergstraat 1, Zelhem, bij de COOP, Dorpsstraat 14, Steenderen, de Bruna winkel, Raadhuisstraat 20, Vorden en de Albert Heijn, Raadhuisstraat 24 in Hengelo (G). Een complete lijst met inzamelpunten vindt u op www.lionshelpen.nl
Koffie is een lang houdbaar product en wordt nauwelijks aan de voedselbank gedoneerd, terwijl zij daar juist om zit te springen. De voedselbank verspreidt wekelijks pakketten met voedselproducten aan geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden. De producten zijn merendeels door producenten en distributeurs beschikbaar gesteld. Aangezien de bereidheid om producten te schenken de laatste jaren terugloopt, wil de Lionsclub Bronckhorst de voedselbank te hulp schieten met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten.

Afbeelding