Directeur gunt unieke Achterhoekers de eer van het ambassadeurschap. Foto: Jan Knoef
Directeur gunt unieke Achterhoekers de eer van het ambassadeurschap. Foto: Jan Knoef Foto: Jan Knoef

Unieke Achterhoekers

bij Polyketting

Zelhem - Het ambassadeurschap voor de actie 'Unieke Achterhoekers aan het werk' begon voor Polyketting-directeur Ton de Groot met een telefoontje van het VNO-NCW, waarin hem de vraag gesteld werd om in het kader van de participatiewet en de verplichte opname van medewerkers met een arbeidsbeperking, na te gaan denken over de arbeidsmogelijkheden bij Polyketting.

"Dat hebben wij al lang geregeld", was Ton's antwoord, omdat hij het persoonlijk, maar ook bedrijfsmatig, belangrijk vindt dat mensen kansen krijgen. "Maar wilt u dan geen ambassadeur worden?", was de vervolgvraag. "Ja, dat wil ik wel, maar eigenlijk zijn mijn mannen dat, want zij bewijzen elke dag dat ze de arbeidsplek waarmaken."

Resultaat is dat hij nu ambassadeur is en in die functie legt hij graag uit hoe het is om unieke Achterhoekers aan het werk te hebben. "Je moet natuurlijk als bedrijf bereid zijn om de arbeidsplaats aan te passen en het is zeker ook zo dat er een klik moet zijn tussen de medewerker met de arbeidshandicap en zijn directe collega's". In dat kader meldt Coen Berendsen, één van de unieke Achterhoekers, dat hij het vervelend vindt dat hij door zijn beperking geen koffie kan halen voor zichzelf en z'n directe collega en voor zijn eigen koffie al de hulp van die collega nodig heeft. Door het goede contact met z'n collega ziet die dat nooit als een probleem. Zijn werk, de crediteurenboekhouding, kan hij prima aan, al is een arbeidsbelasting van vier uur per dag wel het maximaal haalbare.

Bordje Unieke Achterhoekers aan de muur

Ton de Groot vindt dat geen probleem. "Dat weet je en daarbij word je als bedrijf prima geholpen door het UWV, zodat je het loon betaalt dat bij het geleverde werk past en dat door het UWV wordt aangevuld tot een normaal salaris. Daarnaast kent het UWV een No-Risk polis, waardoor het bedrijf, bij ziekte van de werknemer, het loon niet hoeft uit te betalen en ook krijgt een bedrijf met medewerkers die een arbeidsbeperking hebben, bepaalde belastingtechnische voordelen."

Ook de tweede medewerker met een arbeidsbeperking, Ben van de Berg, voelt zich prima op z'n plek bij Polyketting. Hij beheert onder andere het magazijn voor de kantoorbenodigdheden en verleent daarnaast hand- en spandiensten in de productie.

Om kenbaar te maken dat Polyketting deelneemt aan 'Unieke Achterhoekers aan het werk' kwam UWV-regiomanager Edwin van der Vliet afgelopen week naar Zelhem om het bijbehorende bord aan de muur te schroeven. Ton vond wel dat de eer van het bordje en de bloemen toebehoorde aan de echte ambassadeurs, dus werden Coen en Ben uitgenodigd om bloemen en bordje in ontvangst te nemen.
Als ambassadeur van de 'Unieke Achterhoekers aan het werk' staat Ton de Groot open om vragen van collega-ondernemers te beantwoorden. "Het initiatief ligt bij het 'Servicepunt werkgevers Achterhoek', een samenwerkingsverband van gemeentes, vakbonden, UWV en Ondernemersorganisaties en op de website www.uniekeachterhoekers.nl staat de nodige informatie, maar voor vragen mogen ze me bellen."


Open Tafel dorpshuis Drempt

Vanaf januari op andere wijze voortgezet

Drempt – Gasten bij de 'Open Tafel' in het Dorpshuis Drempt zijn enthousiast over de mogelijkheid om in het dorpshuis te komen eten. Om de open tafel nog breder toegankelijk te maken, gaat de organisatie de open tafel vanaf januari op iets andere wijze voortzetten.

Vanaf januari is er op elke laatste woensdag van de maand een open tafel. Deze is, zoals de naam aangeeft, voor iedereen toegankelijk. Dus ook echtparen en mensen uit de omgeving zijn van harte welkom. De eerste open tafel van 2016 is dus op woensdag 27 januari, vanaf 17.00 uur. De kosten bedragen 5 euro. Het menu volgt zo spoedig mogelijk.

Dit jaar is er rond de kerstdagen nog een gelegenheid om gezellig samen te zijn en wel op woensdag 23 december tijdens het 'Dorpshuis Kerstdiner'. Voor 10 euro staat er een vijfgangendiner, inclusief koffie/thee, op het menu. Voor de kleine gasten is er een aangepast menu. Gasten kunnen tussen 17.00 uur tot 18.00 uur 'inlopen'.

Om het jaar echt goed af te sluiten, kunnen liefhebbers van versgebakken oliebollen en appelbeignets op woensdag 30 december in het dorpshuis terecht. Van 10.00 tot 15.00 uur wordt er gebakken. U kunt ze, onder het genot van een heerlijk glaasje glühwein of warme chocolademelk, ophalen. Wilt u zeker zijn van uw portie lekkernijen, dan kunt u ze nu al aan de bar bestellen of via info@dorpshuisdrempt.nl of door middel van een briefje in de brievenbus voorzien van uw naam, de hoeveelheid en uw telefoonnummer. De oliebollen, met of zonder rozijnen, kosten 0,70 per stuk (10 voor 6 euro). De appelbeignets kosten 1,25 per stuk (5 voor 5 euro). 's Avonds staan de deuren van het dorpshuis vanaf 19.30 uur open voor het potbiljart.

Voor nadere informatie over deze activiteiten of opgave kunt u in de avonduren contact opnemen via onderstaande gegevens.


0313-473114

info@dorpshuisdrempt.nl