MooiBaak wandeling door de Bakerwaard. Foto: Theo Janssen
MooiBaak wandeling door de Bakerwaard. Foto: Theo Janssen

Samen wandelen en eten op derde kerstdag

BAAK - Op zondag 27 december, een dag na kerst vond de eerste MooiBaak stamppotloop (wandeltocht) plaats. Jos Herfkens en Gerard Heijmen met ondersteuning van MooiBaak hebben de wandeltocht opgepakt en uitgezet. Met meer dan honderd wandelaars kijken ze terug op een succesvol evenement.

De wandeltocht kende twee afstanden, de zeven en de tien kilometer. Met drie opties: lopen met buffet, alleen lopen of alleen gebruik maken van het buffet voldeed de organisatie aan de wensen van de lopers, maar ook de mensen die graag alleen een stamppot wilden eten en even bij wilden kletsen.

De route liep dwars door de Bakerwaard waar velen op plekken kwamen waar men nog nooit was geweest en waar men enthousiast over werd. De tien kilometer route liep door het stadje Bronkhorst waar men de kerst nog kon proeven. "Tussentijds was er op een verzamelpunt waar de twee routes bijeen kwamen warme chocolade melk en heerlijke glühwein," vertelt Gerard Heijmen. Er moest op een gegeven moment meer drank worden gebracht doordat de lopers zich de warme dranken heerlijk lieten smaken. Meer dan 55 personen genoten na de loop van een heerlijk soepje met hierna een stamppotbuffet.

Een tweede MooiBaakloop al in de maak

Er werd nog gezellig nagepraat. Er hing een gemoedelijk sfeertje en mensen gaven ook aan dat deze loop zeker een herhaling mag krijgen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag.
"Er komt in 2016 een tweede MooiBaakloop, waar we geen jaar op hoeven te wachten," aldus de organisatie. Houd Facebookpagina MooiBaak in de gaten voor meer informatie.