DCH Oudjaar sneldamtoernooi succesvol

HENGELO - Net als voorgaande jaren organiseerde de damclub van Hengelo wederom een sneldamtoernooi. Alle verenigingen uit de regio waren uitgenodigd om in te schrijven en ook huisdammers of oud leden konden hieraan deelnemen. Zo waren er dinsdag 29 december vijfenveertig spelers in de gezellige sfeervolle zaal van 'Ons Huis' waar de DCH ook haar clubavonden heeft. De gasten voelden zich allemaal al snel thuis.

Ook dit jaar heeft de damclub de netto opbrengst van deze avond bestemd voor een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor de Voedselbank in Zelhem. Het inschrijfgeld bedroeg € 5,00 en de netto opbrengst was € 185,00.
De organisatie had ervoor gezorgd dat er in zes groepen werd gespeeld met ongeveer gelijke tegenstanders. Daarnaast had men de winnaars van de vorige editie, zover als ze wederom mee deden een groep hoger gezet zodat zij zich daar eens konden laten zien wat ze in hun mars hebben. En die op de onderste plaats waren gekomen een groep lager om meer kans te maken op een van de prijzen van een flesje wijn of een hartige hap.

Met enkele tussenpozen om bij te praten en wat te drinken, werden de zeven ronden in een gemoedelijke sfeer voltooid.

In praktisch alle groepen werd er na elke ronde wel het nodige geanalyseerd en aangegeven welke domme fouten ze hadden gemaakt. Mede door de tijdnood welke ze vaak denken te hebben, maar met rustig kijken ze toch nog meer zien.
Na afloop werden de prijzen door de voorzitter uitgereikt aan de drie hoogst geëindigde per groep die onder applaus in ontvangst werden genomen.
Mart en Ans Riethorst werden bedankt voor de gastvrijheid en de fijne bediening. Tevens werden alle aanwezigen bedankt voor de komst en werd ieder een goede thuisreis gewenst en een goede jaarwisseling en dat we met plezier en sportief elkaar weer mogen treffen achter het dambord.

De winnaars van elke groep:
Groep A.
1. Erik ten Hagen, Winterswijk
2. Arnoud de Greef, Hengelo G.
3. Gerben te Raa, Loenen

Groep B.
1. Eddy Hoebink Hengelo G.
2. Harry Vos Hengelo G.
3. Michiel Westerveld Dinxperlo

Groep C.
1. Johan Beltman, Laren
2. Jan Fokkink, Terborg
3. Pascal Slutter, Silvolde

Groep D.
1. Joop Huls, Sinderen
2. Henk Klein Kranenberg, Wichmond
3. Wim Giesen, Terborg

Groep E.
1. Henk Lansink, Gaanderen
2. Gerrit Dimmendaal, Laren
3. Jan Hoenink, Vorden

Groep F.
1. Harry Hulshof, Steenderen
2. Bertus Harkink Hengelo G.
3. Augustin Aouadogo, Winterswijk


Energiecoöperatie start met postcoderoos-project

REGIO - Samen met de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM) werk BoeN aan een collectief zonnedak binnen de postcoderoos 7223. Daarbinnen vallen ook Baak, Bronkhorst, Olburgen, Rha, Steenderen en Toldijk. Niet ieder dak van elk gebouw is geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen.

De ligging, beschikbare en geschikte oppervlakte en onderhoudstoestand van het dak zijn daarbij van belang. BoeN heeft een dak gevonden dat geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Dat wordt ingezet voor het eerste zonnepaneelproject van de energiecoöperatie. Wilt u wel gebruik maken van zonne-energie, maar is uw eigen dak niet geschikt voor zonnepanelen? Neem dan deel aan het zonnepaneelproject van BoeN. Op maandag 25 januari om 20.00 uur organiseert BoeN een informatieavond bij Het Anker in Steenderen. U kunt op deze avond kennis maken met de energiecoöperatie en meer te weten komen over het zonnepaneelproject. De energiecoöperatie werkt samen met bewoners en ondernemers uit Bronkhorst en de omliggende dorpen Steenderen, Baak, Olburgen, Rha en Toldijk. Samen ontwikkelen zij initiatieven om energie te besparen en energie duurzaam op te wekken. Het uiteindelijke doel is energieneutraliteit. Dat betekent dat zij evenveel stroom en warmte willen produceren in de omgeving als ze verbruiken.


www.boen.nu