(V.l.n.r.) Alwine van Nie, Gerda van Veen, Ada Groeneveld, Jenny Kok, Annie Kornegoor en Alie Wolters. Foto: Liesbeth Spaansen
(V.l.n.r.) Alwine van Nie, Gerda van Veen, Ada Groeneveld, Jenny Kok, Annie Kornegoor en Alie Wolters. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Afscheid van twee bestuursleden, zeven jubilarissen gehuldigd

STEENDEREN - Maandagavond 11 januari kwamen de Vrouwen van Nu afdeling Steenderen bijeen in Het Anker voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie. Naast de gebruikelijke vergaderzaken was er een bestuurswisseling en werden zeven leden gehuldigd voor jarenlang lidmaatschap.

Aftredend en herkiesbaar waren Henny van der Reijden en An Delsink, zij werden herkozen. Dinie Oosterlaken en Ria Willemsen kwamen nieuw in het bestuur. Monique Willems zal het penningmeesterschap overnemen van Henny Harmsen en Wilma Aalderink neemt de taak van voorzitter over van Joyce Gebbink.
Zeven jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Voor hun vijfentwintigjarig lidmaatschap Gerda van Veen en Annie Kornegoor, veertig jaar lid waren Ada Groeneveld, Jenny Kok, Alie Wolters en (deze avond afwezig) Katelien Wesdorp. Alwine van Nie werd gehuldigd voor haar vijftigjarig jubileum. Zij kregen een present en een bloemetje.
Voorzitter Joyce Gebbink gaf na voor het laatst de vergadering te hebben geleid de hamer door aan vicevoorzitter Chris Laan. Deze richtte het woord tot de afscheid nemende bestuursleden. Joyce heeft negen jaar in het bestuur gezeten en vindt het tijd om terug te treden. Ze wist de mensen te enthousiasmeren en was probleemoplossend. Ze blijft actief in de culturele commissie en de tweede leesclub. Henny Harmsen stond even op de voorgrond, maar deed haar taak het liefst op de achtergrond. Zij hield de financiën en de ledenadministratie goed in de gaten. Zij blijft nog een jaar in het Ringbestuur. Beide dames werden bedankt voor al hun inzet en kregen als herinnering een geschilderd portret en een fotocollage aangeboden. Tot slot zongen alle leden hen toe met een afscheidslied, waarna het tijd werd om na te praten met een drankje.


Gezellige Nieuwjaarsvisite UVV

De Trekkebuuls

HENGELO - Op woensdagmiddag 13 januari hield de UVV haar jaarlijkse Nieuwjaarsvisite in Ons Huis in Hengelo. Een gezellige middag om samen het nieuwe jaar te beginnen en te genieten van de muzikale talenten van de Trekkebuuls.

De voorzitter van de UVV mevrouw G. Wentink-Klumper opende deze middag door iedereen hartelijk welkom te heten en ze wenste ieder een goed en gezond 2016 toe. In het bijzonder een welkomstwoord voor de harmonicagroep De Trekkebuuls uit Hengelo. Ze wenste allen een fijne middag en De Trekkebuuls veel succes bij hun optreden. Na het gebruik van koffie of thee met een oliebol of rolletje kregen de dames en heren van De Trekkebuuls het woord. De zangeres van de groep opende met een gedicht over Nieuwjaar. Hierna speelden ze als eerste een ode aan de Trekkebuuls.

Meezingliedjes en een gezellige polonaise

Liedjes, heel bekende deuntjes gespeeld, en gezongen door een zangeres, zoals 'twee reebruine ogen' kwamen voorbij, en met de uitgedeelde mappen met tekst kon iedereen fijn meezingen. Na de pauze werden de gasten getrakteerd op koffie of thee met nog wat lekkers erbij, werd het programma vervolgd met egerländer muziek, en Duitse schlagers. Heerlijke melodieën om mee te zingen. Nadat er een hapje en een drankje werd geserveerd en de bekende lootjes te koop werden aangeboden, en ook de trekking plaatsvond, werd het programma vervolgd met bekende meezingliedjes, ook een gezellige polonaise ontbrak deze middag niet.
De voorzitter bedankte De Trekkebuuls voor hun geslaagde optreden deze middag, waarvan iedereen heeft genoten. Ze bedankte iedereen voor de aanwezigheid en de vrijwilligers voor hun inzet en wenste allen een wel thuis.
De volgende UVV middag is op 9 maart om 14.00 uur in Ons Huis waar een film over oud Hengelo zal worden vertoond. Tevens zal deze middag het UVV ouderenkoor Jong van Hart een muzikale bijdrage leveren.

Henny Harmsen en Joyce Gebbink nemen afscheid. Foto: Liesbeth Spaansen