Opbrengst erwtensoepactie is voor het opknappen van de speelplaats van de dovenschool. Foto: PR
Opbrengst erwtensoepactie is voor het opknappen van de speelplaats van de dovenschool. Foto: PR

Erwtensoep kopen voor een Wipwap

STEENDEREN - "Rare kop voor een artikel, maar het zou mooi zijn als het gaat lukken," zegt een van de sponsorouders van Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek. "November vorig jaar hebben wij met een groep sponsorouders onze projecten in de Dominicaanse Republiek bezocht. Wat een ervaring, we hebben fantastische dingen beleefd en tegelijk vreselijke dingen gezien."

Het onthaal op de projecten was warm, vrolijk en enthousiast. Op de dovenschool in St. Francisco de Macoris werden ze door dove kleuters toegezongen.

Fantastische en verschrikkelijke dingen

Het lied vader Jacob werd gezongen en tegelijk uitgebeeld in gebarentaal. Hoe stil kun je dan worden? Al met al was het een hele indrukwekkende reis. "Onze school Cassa in Boca Chica bezochten we op de laatste dag van ons verblijf. De school is pas verhuisd naar een nieuwe locatie en binnen ziet het er al heel redelijk uit. Alleen de speelplaats ligt er door geldgebrek bij als een bouwput. Grote bergen zand en puin, de kinderen kunnen er niet veilig buitenspelen en dat hoort net als onderwijs overal ter wereld bij de rechten van het kind. We willen dan ook graag met de opbrengst van de erwtensoepactie, die dit jaar op 12 en 13 februari wordt gehouden, de speelplaats van Cassa egaliseren, opknappen en er zo mogelijk een paar speeltoestellen plaatsen."
Wilde Ganzen gaat zoals in voorgaande jaren het bedrag dat zij bijeenbrengen weer verhogen. "Daar zijn wij heel erg blij mee. Hopelijk gaat u onze vrijwilligers vrijdag 12 februari op de markt in Steenderen en zaterdag 13 februari langs de deur, weer van de soep afhelpen, zodat we samen met het eten van een kop snert de kinderen daar helpen."


www.domrep.nl