Thijs Bleumink, Tini Schimmel (m.) en Nancy Weevers. Foto's: Liesbeth Spaansen
Thijs Bleumink, Tini Schimmel (m.) en Nancy Weevers. Foto's: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

De winnaars van de Fotopuzzel 2015

BRONCKHORST - De redactie van Weekblad Contact in de gemeente Bronckhorst kreeg een enorme hoeveelheid goede inzendingen retour van de Kerstfotopuzzel, waarvan de puzzelstukjes 'geknipt' waren uit de kerstwensen van vele ondernemers. Nancy Weevers en Dyanne Schiphorst van Weekblad Contact waren bij de uitreikingen aanwezig en gaven de prijswinnaars een bloemetje.

De hoofdprijs, een waardebon van 150 euro ter beschikking gesteld door Profile Bleumink Vorden is gewonnen door Tini Schimmel uit Vorden. Zij kreeg haar prijs overhandigd door Thijs Bleumink.
De eerste prijs is een waardebon van 100 euro ter beschikking gesteld door Tuunte Vorden. Marion Achterstraat overhandigt de prijs aan Mirjam van de Burg uit Veldhoek.
De tweede prijs, een waardebon van 50 euro voor een gezichtsbehandeling bij schoonheidssalon Double Etos Barendsen Vorden is gewonnen door Geert Wichman uit Steenderen. Hij kwam met zijn vrouw Riky om de prijs in ontvangst te nemen van Annet Barendsen.
De derde prijs, twee flessen heerlijke wijn ter waarde van 20 euro per stuk, ter beschikking gesteld door Wijnhandel Smit Vorden werd door Maarten Smit aan Wim en Dika Harmsen uit Vorden overhandigd.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!


Nominaties beste streekboek bekend

Prijsuitreiking
5 maart 14.00 uur

ACHTERHOEK/LIEMERS - Streekboeken en streektaal staan ook in maart 2016 weer in de belangstelling. Voor de achttiende keer organiseren de Dialectkring Achterhook en Liemers, de Vrienden van de Streektaal Lochem en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers de Boekenweek Achterhoek en Liemers. Deze boekenweek duurt van 5 tot en met 12 maart. Onderdeel van deze week is de verkiezing van Het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2015. Een vakjury selecteert de te nomineren boeken en kiest het winnende boek.

De genomineerde boeken zijn (in willekeurige volgorde): 'Verhalen over landgoed Hackfort', diverse auteurs. Verhalen over de familie en Huis Hackfort, over bewoners, de bezoekers, de jachtpartijen, het personeel en de pachters. Wat betrokkenen vertelden is vastgelegd als 'oral history'. Het boek geeft daarmee een bijzondere dimensie aan de geschiedenis van Hackfort.

'Een kastje vol verhalen' van Mariet van Zanten. Bewoners van Wooncentrum Schavenweide vertellen wat ze bij hun laatste verhuizing per se mee hadden willen nemen. Een boek met verhalen die schuil gaan achter dierbare foto's, beeldjes, een poëziealbum, een orgel en nog veel meer.

'Grolsch - 400 jaar karakter' van Ru de Groen. Een boek over vier eeuwen kuiperszonen, hopheren en brouwmeesters. Uitgegeven ter gelegenheid van het 400-jarige bestaan van bierbrouwerij Grolsch, die haar oorsprong vond in Groenlo.

'IJzerman' door Luc Overbeke en Jack Weijkamp. De graphic novel IJzerman is geïnspireerd op verhalen van Ulftenaren met de oude ijzergieterij van de DRU als decor. Een avontuurlijke reis door de eeuwen heen langs gloeiend ijzer en machinerieën.

'Hugo Jaartsveld, fotograaf' van Ellen ten Brink en Willy Hermans. Een bijzonder fotoboek dat in het teken staat van fotograaf Hugo Jaartsveld. Het boek geeft een tijdsbeeld van de Achterhoek 1965-1985 aan de hand van een selectie van zijn omvangrijke collectie. Hij was als zwager van Bennie Jolink de eerste huisfotograaf van Normaal maar ook persfotograaf en fotograaf voor vakbladen. Belangrijke hoofdstukken zijn ingeruimd voor Normaal, De Graafschap, regionale sport en Bands en Festivals.

De prijsuitreiking van de prijs 'Beste Boek Achterhoek en Liemers 2015' zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 5 maart in het Barghse Huus in 's-Heerenberg, aanvang programma is om 14.00 uur.

Mirjam van de Burg (m.) krijgt haar eerste prijs van Marion Achterstraat van Tuunte.
Geert en Riky Wichman (r.) krijgen de  tweede prijs overhandigd van Annet Barendsen.
Wim en Dika Harmsen, Maarten Smit en Dyanne Schiphorst.