Het koor 2gether zoekt nieuwe leden. Foto: PR
Het koor 2gether zoekt nieuwe leden. Foto: PR

Het Steenders Landschap

STEENDEREN - Het Steenders Landschap heeft voor de werkochtend van 13 februari een gevarieerd aanbod aan werkzaamheden.

De vrijwilligers gaan fruitbomen planten, wilgen knotten, heg en bomen snoeien, vraatbescherming herstellen en afgezaagde takken zo mogelijk direct verbranden. Bij voldoende aanwezigen zal een takkenril worden gemaakt in het Plantenbos.
Voor gereedschap en veiligheidsmiddelen wordt gezorgd. Aan- of afmelden is niet nodig.

Er wordt verzameld in de Ieskeet om 8.45 uur, waar om 12.30 uur gezamenlijk wordt afgesloten met soep, broodje en borreltje.


Kom zingen bij 2gether

STEENDEREN/KEIJENBORG - Altijd al willen zingen? Kom dan bij 2gether. Mannen en vrouwen zijn welkom. Op 20 december 2015 heb je 2gether tijdens het kerstconcert kunnen horen en zien. Vele kerstliederen hebben we gezongen, gevarieerd in taal, tempo en karakter. Heb je ons kerstconcert gemist? En wil je ons toch horen? Kom vrijblijvend naar een repetitie!

2gether is een moderne manier van schrijven van het Engelse woord together wat 'samen' betekent. Het koor is ontstaan door het samengaan van het jongerenkoor Rejoice uit Keijenborg en Vocal Motion uit Steenderen en bestaat ruim twee jaar.

De koren zijn samengegaan omdat bij beide koren het ledenaantal terug liep en het moeilijker werd om op te treden met een kleinere groep mensen. 2gether is een enthousiaste groep van mannen en vrouwen die samen repeteren en zingen in en om Steenderen en Keijenborg. Naast het verzorgen van vieringen in de kerk, treden we ook op bij andere evenementen zoals korenfestivals of het Artiestencafé tijdens de Keijenborgse kermis.

2gether staat onder de bezielende leiding van dirigent tevens toetsenist Marcus Janssen uit Doesburg. Het koor wordt begeleid op drum door Joop Menting. Het repertoire is meerstemmig, Nederlands- en Engelstalig en het bevat kerkelijke liederen en popsongs. Voor dirigent Marcus Janssen is de uitdaging om muziek tot leven te brengen, bij hemzelf en bij zijn koorleden. Hij werkt graag van binnen naar buiten, coacht zijn koorleden hoe ze zichzelf blijven, hoe ze hun instrument tot klinken brengen en geeft ruimte aan ieders individuele klank.

Ben je geïnteresseerd? Uiteraard ben je welkom om een keer naar een repetitie te komen om een indruk van 2gether te krijgen. Omdat we de ene week in Steenderen en de andere week in Keijenborg repeteren kun je het beste eerst even e-mailen naar nieuweleden@koor2gether.com of neem telefonisch contact op met Fred via 0575-452525. We zien je graag!


Afdelingsavond Vrouwen van Nu afdeling Vorden

VORDEN - Woensdag 17 februari is alweer de tweede afdelingsavond van 2016 van de Vrouwen van Nu afdeling Vorden. Deze avond krijgen de dames de heer Blickman van de Stichting hulphond Herpen op bezoek. Aanvang kwart voor acht in de Herberg.

Hulphond Nederland is hét expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg. De stichting leert honden tot zeventig vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma's, maar ook kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, een geestelijke beperking of het syndroom van down.

Op woensdagmiddag 9 maart is er een excursie naar de Loener papierfabriek De Middelste Molen. De Middelste Molen is de enige papierfabriek in Nederland die in oude staat bewaard is gebleven. Aan de Loenense Molenbeek wordt al sinds 1622 papier geproduceerd op waterkracht en stoom. Het wordt een ambachtelijke middag. De dames worden ontvangen met koffie /thee en daarna volgt er een rondleiding.

Wie eens een avond wil bijwonen van de Vrouwen van Nu, komt gerust eens binnen lopen. U bent van harte welkom.

Verdere informatie staat op de website of Facebook.


vrouwenvannu.nl/vorden