De McConnel Shakaerator. Foto: PR
De McConnel Shakaerator. Foto: PR

Nieuwe grasland cultivator bij Loonbedrijf Hissink

HENGELO - De McConnel Shakaerator grasland cultivator die Loonbedrijf Hissink in gebruik heeft genomen, is geschikt voor grasland, gras- en sportvelden en evenemententerreinen.

De Shakaerator maakt gebruik van een uniek vibratiesysteem waardoor beduidend minder vermogen nodig is dan bij een andere graslandcultivator met dezelfde werkbreedte en evenveel tanden. De Shakaerator in graslanduitvoering bewerkt de grond tot 350 mm diep en gaat bodemverdichting te lijf. De graszode en de wortelzone blijven intact waardoor grasgroei en opbrengst gemaximaliseerd worden. Voor een hoge grasproductie is een goede waterdoorlaatbaarheid en beluchting van de wortelzone van groot belang.
Zie de advertentie elders in dit blad.


Toldijk los tijdens midwinterfeest

TOLDIJK - Muziek buiten, in de zaal en het café, een drankje, een hapje en huldigingen, dat waren de ingrediënten van een geslaagd midwinterfeest. Ondanks dat er minder feestgangers kwamen in verband met het carnaval in de kernen rondom, zijn zowel de organisatie als de mensen die op bezoek kwamen, uitermate tevreden. "Het was een mooi en gezellig feest!" Op het plein voor Den Bremer kon men zich warmen bij de vuurton. In de zaal stond de coverband Lead op het podium en deze zes jonge muzikanten lieten de aanwezigen flink feesten. In het café speelde het duo De Een en de Ander, dat leuke muziek speelde die meegezongen kon worden.

Huldigingen
De knuppelkoningin Stieni Hendriks, schutterskoning Wim te Kamp en jeugdkoning Roan Kuperij werden gehuldigd en benoemd tot winterkoningin en winter(jeugd)koning. Zij kregen een passende onderscheiding: een wintervogeltje en een bos Toldiekse tulpen.

Keizer Anton Worm had zich helaas moeten ziek melden. Hij krijgt zijn trofee en bloemen later uitgereikt.

Gezelligheid voor iedereen tijdens Midwinterfeest in Toldijk. Foto: Liesbeth Spaansen