Stichting Litania uit Hengelo realiseert sanitaire ruimte in Brummen. Foto: PR
Stichting Litania uit Hengelo realiseert sanitaire ruimte in Brummen. Foto: PR

Stichting Litania realiseert nieuwe sanitaire ruimte in Brummen

HENGELO/BRUMMEN - Eind 2015 heeft vrije school de Lans te Brummen een compleet nieuwe sanitaire ruimte gekregen. De oude was erg verouderd en nodig aan vervanging toe, maar het kostenplaatje zat hierbij in de weg. De school is groeiende na een herstart. Er werd een aanvraag gedaan bij stichting Litania om de verbouwing te kunnen realiseren, zodat de school nog toegankelijker wordt voor meer kinderen.

Het bestuur van stichting Litania besloot na overleg de school te helpen. In de kerstvakantie is de verbouwing van de sanitaire ruimte gerealiseerd. De stichting heeft daarbij hulp gehad van Bert Bretveld, die in de sanitaire ruimte alle oude onderdelen heeft verwijderd, de ruimte opnieuw betegeld en de nieuwe kasten in elkaar gezet. Antoon Winters sloot het sanitair en de verwarming af en de nieuwe aan. Jos Roodink doneerde alle accessoires en tot slot heeft Arie Blom de ruimte helemaal schoongemaakt. Vrije school de Lans wil al deze mensen heel hartelijk bedanken voor hun (bijna) kosteloze medewerking. De school hoopt met de nieuwe sanitaire ruimte nog jaren plezier te kunnen hebben. Zo maakt stichting Litania het weer mogelijk dat deze school voor nog meer kinderen toegankelijk is. Wel is de stichting nog op zoek naar een goede tillift voor de school.
De stichting heeft dit kunnen realiseren door de drie kringloopwinkels Litania's Charityshop en Litania's Blijheid te Hengelo en Litania's Glimlach te Zutphen. Er wordt nog gesponsord door de komende lessen marathon op het Ulenhofcollege te Doetinchem, mede georganiseerd door Thijs Hofs. Informatie over vrije school De Lans of stichting Litania op hun websites.


www.schooldelans.nl

www.stichting-litania.nl