Elbert Kornegoor en Henk Wissink op de Weissensee. Foto: PR
Elbert Kornegoor en Henk Wissink op de Weissensee. Foto: PR

Schaatsers uit Hengelo rijden Alternatieve Elfstedentocht in voorjaarszon

HENGELO - Elbert Kornegoor en Henk Wissink, allebei lid van de ijsvereniging Steintjesweide schaatsten de tweehonderd kilometer van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

In de vroege morgen van vrijdag 29 januari ging om 4.30 de wekker. De schaatskleren en beschermers werden aangedaan. Om 5.00 uur volgde een stevig ontbijt om de eerste uren goed door te komen. Om 6.00 uur vertrok de bus naar de Weissensee waar de heren 6.30 uur arriveerden. Vervolgens werden de schaatsen ondergebonden en de helm opgezet die in 2017 verplicht wordt. Om 6.45.uur stonden we al aan de start die in groepen werd verdeeld om de druk op het ijs te verlichten.

Het startschot ging om 7.00 uur voor de elfhonderd deelnemers bij -5 graden. Ze hadden besloten 's morgens zo weinig mogelijk te stoppen bij de verzorgingspost en zo veel mogelijk kilometers te schaatsen, omdat het ijs nog goed was.
Maar naarmate de ochtend vorderde begon de zon al van zich speken en na 12.00 uur begon er al water op het ijs te komen en zachter begon te worden en het zwaarder werd.
De temperatuur steeg boven de +10 graden en ze besloten de laatste ronden elke keer even te stoppen voor verzorging, zodat ze de tocht naar een goed einde konden schaatsen.

Temperatuur ging van -5 naar +10 graden

De tijd van 9.34 uur daar waren ze zeer tevreden mee. Na het inleveren van de transponders, ontvingen zij het Alternatieve kruisje en een oorkonde, waarna zij naar de tent gingen voor een lekker potje bier. Die hadden ze wel verdiend.


www.weissensee.nl