Annette Kok (l.) en Bianca Haverkamp krijgen van Hans de Silva een certificaat. Foto: PR
Annette Kok (l.) en Bianca Haverkamp krijgen van Hans de Silva een certificaat. Foto: PR

Zwembad Het Elderink gaat voor duurzaam

HENGELO - Duurzaamheid staat bij Het Elderink hoog in het vaandel. Daarom is de stichting per 2016 overgegaan op groene stroom. Het bijbehorende certificaat van oorsprong voor 100% groene energie is ontvangen, uit handen van Hans de Silva van energie bemiddeling en deze krijgt een mooi plaatsje in de kantine. Ook hebben zij tegen een lager tarief kunnen inkopen. Dus goed voor het milieu en voor de kosten.

De voorbereidingen voor een mooi en veilig zwembad zijn in volle gang. Bij alles wat we doen vragen we ons af: "Wat is het doel? Is het duurzaam? En is het kosten besparend?" Ieder dubbeltje wordt wel overwogen besteedt. Een burgerinitiatief ten top waar ze met recht trots op kunnen zijn. Met elkaar, voor elkaar!

Zwemseizoen start op zondag 24 april

Het exploiteren van een zwembad is veel werk en kost veel geld. Dit lukt doordat veel mensen en bedrijven hun steentje bijdragen. "Het zwembad is van ons allemaal! Het is fantastisch te ervaren hoeveel inzet er is van ondernemers en inwoners. Samen staan we sterk en gemeenschapszin is onze drive", aldus Annette Kok. "Wij vinden het belangrijk dat het zwembad voor iedereen toegankelijk is, en hebben besloten de tarieven voor het nieuwe seizoen minimaal te verhogen. Dit kan omdat we met elkaar de schouders er onder zetten. De voorverkoop van de abonnementen start op 14 maart. Dan kunt u ook de kortingcode, gespaard bij de Albert Heijn Hengelo, inwisselen."
De zegelactie loopt tot 13 maart. De kortingscodes kunnen alleen tijdens de voorverkoop gebruikt worden. De voorverkoop van de abonnementen loopt van 14 maart t/m 13 april. Dus lever de gespaarde kaarten in bij de servicebalie van AH en bestel het abonnement met de verkregen kortingscode.
Natuurlijk doet Het Elderink ook weer mee aan NLdoet 2016. Dan wordt met z'n allen het zwembad weer klaargemaakt voor een mooi zwemseizoen. NLdoet is op zaterdag 12 maart. Voor opgave en info wordt verwezen naar de site. "U doet toch ook weer meeā€¦..?"
Zondag 24 april om 13.30 uur opent burgemeester Marianne Besselink het bad. Deze dag is er voor iedereen gratis entree. Kom allemaal om een duik en/of een kijkje achter de schermen te nemen! Tot ziens op het zwembad.


www.zwembadhetelderink.nl