Schrijfster Corine Hartman komt naar bibliotheek Hengelo

8 maart

HENGELO - Met twee Gouden Strop-nominaties, twee Crimezone Awards en meerdere vier-sterrenrecensies in VN's kritische Detective & Thrillergids in haar bezit, geldt Corine Hartman als een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijfsters van ons land. Corine Hartman is afgestudeerd aan de Schrijversvakschool met als specialisatie scenarioschrijven. Zij schreef onder andere enkele scenario's voor de televisieserie Flikken Maastricht. Haar eerste romans spelen zich af in de Achterhoek, te weten Groenlo, Bredevoort en Doetinchem. Deze maand is haar nieuwste boek verschenen: 'Een vlaag van waanzin'. Boekhandel Boekexcellent zal dinsdagavond ook aanwezig zijn.

De lezing op dinsdag 8 maart start om 20.00 uur in de bibliotheek in Hengelo, Sterreweg 10. De avond is gratis is voor Vrienden van de bibliotheek, andere belangstellenden betalen vijf euro. Iedereen wordt van harte uitgenodigd voor deze unieke avond.

Aanmelden kan via de website: www.bibliotheekwestachterhoek.nl of bellen met de Klantenservice (0314) 333445.


bibliotheekwestachterhoek.nl

vriendenbibliotheekhengelo.nl


Achterhoeks Planetarium geopend
tijdens Landelijke Sterrenkijkdagen

TOLDIJK - Onder het motto 'De hemel is van iedereen' organiseert de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) dit jaar voor de veertigste keer de Landelijke Sterrenkijkdagen. Ook het Achterhoeks Planetarium in Toldijk heet u van harte welkom op 11 en 12 maart.

In Toldijk, aan de Hoogstraat 29, bevindt zich een stukje hemel op aarde. Henk Olthof bouwde hier onder andere vier verschillende planetaria. Het plafondplaneatrium bouwde hij naar voorbeeld van het Friese Eisinga Planetarium, inclusief een ingenieus tandwielsysteem, waarvoor hij ook zelf alle
berekeningen maakte. Heel bijzonder is 'Ruimteschip Aarde', waar men met ongeveer tien volwassenen (of vijftien kinderen) in kan om een unieke belevenis mee te maken. Door een draaiconstructie toont dit bolplanetarium de sterrenhemel vanaf Nederland, maar ook vanaf de evenaar en de Noordpool. Als het licht uit gaat verschijnt er een indrukwekkende en haarscherpe sterrenhemel. Zelf bij een bewolkte lucht kan men in Toldijk dus toch sterren kijken. Een vierde planetarium, 'de Wereld op zijn kop' toont de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond. Voor verdere informatie zie de site.


achterhoeksplanetarium.nl