Zonnebloem-gasten verrast door prestaties van de koks-in-opleiding. Foto: L'Ardoise
Zonnebloem-gasten verrast door prestaties van de koks-in-opleiding. Foto: L'Ardoise

Culinair genieten in restaurant L'Ardoise

Zonnebloem, afdeling Steenderen e.o.

STEENDEREN/DOETINCHEM - Het Graafschap College in Doetinchem kent onder andere een opleiding Horeca. In het opleidingsrestaurant L'Ardoise laten de leerlingen zien èn proeven wat zij hebben geleerd. Was bij reservering nog sprake van één standaardmenu, nu bleek dat de lat voor de leerlingen hoger was gelegd door een keuzemenu aan te bieden. Misschien wat stress in de keuken maar van de negen gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. krijgen de leerlingen een hele dikke voldoende.

Dinsdag 23 februari werd genoten van een viergangendiner èn van elkaars gezelschap. Het diner werd vooraf gegaan door een aantal amuses. Vooral die van coquilles, gegarneerd met zeekraal was tongstrelend. Het keuzemenu beloofde veel en dat werd ook waargemaakt. Het voorgerecht, een salade van gerookte eendenborst of gamba's op oosterse wijze, werd gevolgd door een kopje uiensoep; het een nog smakelijker dan het ander. Het kiezen van het hoofdgerecht kostte wat meer moeite. Wordt het een Hollandse biefstuk met roquefortsaus, een stoofpotje van verschillende soorten vis of toch het varkenshaasje met cognacsaus? Waar ook voor gekozen was, het smaakte de gasten uitstekend. Het diner werd voor de een afgesloten met appel uit de oven met vanille roomijs, voor de ander met een bosvruchtenbavarois met rood fruit. Bij het lezen alleen al moet het water haast in de mond lopen. De leerlingen, koks, horecamanagers, gastheren en -vrouwen hebben hun beste beentje voor gezet om hun gasten een voortreffelijk diner te serveren!


Jeanine Grasmeijer wil de diepte in

HENGELO - "Duiken naar dieptes die men zich niet kan voorstellen, zonder persluchtflessen. Mijn adem zeven minuten inhouden." Jeanine Grasmeijer (23) is regerend wereldkampioene in de discipline Free Immersion. Zij is een freediver die traint voor een nieuw wereldrecord.

"Maar Long Island is duur. En om in de buurt van de medailles te komen heb ik een minimale trainingsperiode nodig van circa zes weken. Dieptetraining in Nederland is lastig, daarom bereid ik me deels voor in de Bahamas, deels in het (goedkopere) Egypte." Zij is er in geslaagd genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de wedstrijd, maar niet voor de training. "Met voldoende training zal ik in staat zijn om mijn grenzen te herdefiniëren. En vast te leggen op een diepte waar nog geen vrouw ooit is geweest.Elke dag die ik meer kan trainen is een stap dichterbij een nieuw record!"

Help Jeanine om zich voor te bereiden op dit belangrijke evenement en nieuwe diepten te bereiken. Mail voor persoonlijke vragen jeanine@grasmeijer.com.


www.jeaninegrasmeijer.com

Jeanine Grasmeijer. Foto: Marian Groot Wassink