BoekStartbijeenkomst met als thema 'Dit ben ik'. Foto: Liesbeth Spaansen
BoekStartbijeenkomst met als thema 'Dit ben ik'. Foto: Liesbeth Spaansen

BoekStartbijeenkomst

HENGELO - Op woensdagmorgen 16 maart is er een Boekstartbijeenkomst in bibliotheek Hengelo, Sterreweg 10, van 10.00-11.00 uur. BoekStart is een landelijk project waarin consultatiebureau, gemeente en bibliotheek samenwerken.

BoekStart is een programma dat het lezen met zeer jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een grotere woordenschat hebben.

Kinderen die regelmatig worden voorgelezen beginnen met een voorsprong aan hun schoolcarrière. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt de band tussen ouder en kind. Tijdens de bijeenkomsten wordt voorgelezen, gezongen en gespeeld.

Het thema is deze bijeenkomst: 'Dit ben ik'.
De bijeenkomst is bedoeld voor ouders én hun kinderen. Veel ouders worden al per mail uitgenodigd, omdat zij hun baby hebben aangemeld als lid van de bibliotheek. Ook als uw baby of peuter nog geen lid is van de bibliotheek, bent u van harte welkom. De bijeenkomst is gratis.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Expositie bibliotheek Hengelo

José Arts en Willem Bossenbroek

HENGELO - In de maand maart exposeren José Arts-Appels, keramiek en Willem Bossenbroek, schilderijen hun werk in bibliotheek Hengelo.

José Arts-Appels is 68 jaar en woont in Steenderen. In haar werkzame leven was zij leerkracht op een basisschool in Zutphen. Zij heeft vele aktes gehaald, waaronder handenarbeid en tekenen. Met veel plezier heeft José deze creatieve vakken gegeven, omdat zij het erg leuk vond om kinderen te stimuleren in hun creativiteit.
José vertelt: "Met keramiek ben ik wel veertig jaar bezig. Ik maak unica's meestal figuratief. Het is steeds weer spannend om de goede vorm te vinden en daarna bij de tweede bak het goede glazuur erop te krijgen. Ik bak de vormen in mijn oven binnen met glazuur op 1060 of 1180 graden en ik stook ook wel buiten raku voor het speciale raku glazuur." Daarnaast geeft José ook les. Iedere week komt er een klein groepje bij haar thuis.

Willem Bossenbroek maakt schilderijen in verschillende stijlen en technieken. Naast acryl, pastel en aquarelverf zijn de schilderwerken hoofdzakelijk in olieverf vervaardigd. Willem heeft vooral fijn schilderwerk gemaakt en sinds 2012 wisselt hij dit af met realistisch en abstracte thema's. Hij creëert werk op de scheidslijn ván en tússen realiteit en abstractie. Deze composities zijn gemaakt met veel kleur, die herkenning oproept. Iedereen kan met zijn of haar fantasie, verhaal of gevoel, die herkenning ervaren of er gewoon van genieten. Willem Bossenbroek schildert vanaf 2007 en heeft diverse cursussen en workshops gevolgd.

Het werk van José Arts-Appels en Willem Bossenbroek is de hele maand maart te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek Hengelo.


bibliotheekwestachterhoek.nl