Quintus Heren B behalen gelijkspel tegen Achilles. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus Heren B verrassen
tegenstander Achilles

Handbal

HENGELO - Zondag 6 maart stonden verschillende competitiewedstrijden van Handbalvereniging SV Quintus op het programma. Verrassend was de prima wedstrijd van de Heren B tegen de nummer twee in hun poule: Achilles. Het gelijkspel zorgde voor een verdeling van de punten. De D1 behaalde winstpunten.

Op 3 maart speelden de Quintus Dames Recreatie tegen HV Angeren DR2 een uitwedstrijd in Sporthal de Heister, Bemmel. Uitslag 19-6. De meiden C1 moesten zondag 6 maart uit tegen Angeren DC2 in Sporthal Walburgen in Gendt. Ze begonnen de wedstrijd sterk, in de verdediging werd hard gewerkt en de tegenstander kwam er bijna niet door. De ruststand was 6-1. Helaas konden ze dit goede verdedigende werk niet voorzetten in de tweede helft en kwamen zelf ook niet aan scoren toe. Angeren liep snel uit naar een eindstand van 17-3. De wedstrijd van de Jongens C tegen AAC / Swift A. HC1 ging goed al stond het team in de rust 11-2 achter. De jongens stonden hun mannetje, maar konden de gang naar het doel niet vinden. Na een spannende wedstrijd, met 18-10 verloren. De Dames Senioren 1 speelden tegen Groessen DS5 in Sportcentrum Triominos, zaal Endesprong in Duiven. Uitslag 14-13.

Quintus HS1 speelde tegen Erix HS1 in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Quintus wint in de laatste minuten ondanks ruim tien penalty's tegen. Na de beginfase kwam Quintus op drie punten voorsprong. Door balverlies voor en zeven meters tegen kon Erix terugkomen tot een gelijke stand. Vlak voor rust wist de ploeg van Quintus te scoren om met een voorsprong de rust in te gaan. De tweede helft ging in de beginfase gelijk op en beide teams kregen niet de kans om een voorsprong van meerdere punten te pakken. Na een sterke slotfase van Quintus kon de ploeg uit Hengelo de punten zeker stellen. Bij het eindsignaal stond 20-25 op het scorebord. Daarmee houdt Quintus een voorsprong van vijf punten op de nummer drie met nog drie wedstrijden te spelen.

Zondagmorgen speelde de E1 thuis in Sporthal de Kamp tegen Angeren E1. Ze begonnen slap aan de wedstrijd maar de keeper deed goed werk. Tweede helft werd het iets beter met de verdediging maar Angeren was een maatje te groot voor ons. Eindstand 4-9. Quintus D1 als nummer drie kreeg de nummer twee HV Angeren D2 op bezoek. Een zeer spannende pot handbal voor deze jeugdige spelers. Door goede verdediging, rustige aanval, een aantal breakouts en mooie doelpunten, hebben ze verdiend gewonnen met 14-11.

Quintus HB1 speelde thuis tegen Achilles HB1. Dit op de tweede plaats staande team uit Apeldoorn had in het thuisteam een sterke tegenstander. De doelpunten gingen eerst gelijk op, tot een kleine voorsprong van Achilles in de rust, 7-9. De tweede helft speelde Quintus sterk en behaalde tenslotte een verdiend gelijkspel, 15-15.

Programma 13 maart:
12:00 uur ASC'91 HB1 - Quintus HB1: Nieuwland, Amersfoort; 12:35 uur Groesbeeks Glorie DS4 - Quintus DS1: Heuvelland, Groesbeek.

Programma 13 maart in Sporthal de Kamp:
10:15 uur Quintus E1 - AAC / Swift A. E1; 11:10 uur Quintus D1 - Reehorst D1, 11:55 uur Quintus DC1 - Artemis '15/WPG de Gazellen DC1; 13:00 uur Quintus HS1 - Udi '96 HS2; 14:15 uur Quintus HS2 - Udi '96 HS3.

DCH 2 en 3 minder in de elfde ronde

Dammen

HENGELO - In de elfde ronde van de bondscompetitie van regio Oost Gelderland in de tweede klasse ontving thuis DCH 2, DSV 3 uit Sinderen. DSV 3 staat in de ranglijst een punt voor op DCH 2 en dat is na deze ronde niet veranderd. In een gelijkwaardige opstelling ging de strijd gelijkwaardig op.

Ging DSV 3 eerst aan kop doordat Jan Bosch zijn partij moest opgeven, wist Jan Luiten met overtuigend spel de stand weer gelijk te brengen. Hierna keek DCH 2 wederom tegen een achterstand, omdat Gerrit Halfman effe het spoor bijster was en verloor. Ook ditmaal volgde er een tegentreffer en wel van nestor Jan Heijink die de eindstand op 4-4 bracht. DCH 2 blijft hiermee zesde staan met 11-12 in deze klasse.

In deze zelfde klasse speelde eerder deze week het derde team van DCH in Beltrum tegen de koploper van de tweede klasse DIOS 3. Mede omdat DCH 3 door omstandigheden met een speler minder moest afreizen werd er dik verloren met 7-1. Alleen Wim Eijkelkamp redde daar de eer door remise te spelen. Gerrit Hulshof en Gerrit Kreunen waren niet tegen hun sterkere opponenten opgewassen. DCH 3 blijft op de elfde plek staan met 11-7.

In de onderlinge competitie werden de volgende partijen gespeeld in de laatste twee ronden: Henk Lansink - Rodier Evers 2-0, Gerrit Hulshof - Han van Beek 1-1, Arnoud de Greef - Harry Vos 2-0, Jaap Vos - Gerrit Kreunen 2-0, Tonny Hoebink - Henk Lansink 0-2, Erik Brummelman - Han van Beek 2-0, Jaap Vos - Arnoud de Greef 0-2.

Groep A: 1. Arnoud de Greef 17-30, 2. Rodier Evers 16-28, 3. Harry Vos 11-16. Groep B: 1. Saidu Keta 12-15, 2. Jan Heijink 11-13, 3. Gerrit Kreunen 12-11.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal 'Ons Huis', Beukelaan 30 in Hengelo. Voor inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113 of kijk op de site.