Erwtensoepverkoop van uit de tent op het marktplein in Steenderen. Foto: PR
Erwtensoepverkoop van uit de tent op het marktplein in Steenderen. Foto: PR

Soep voor een Wipwap

STEENDEREN - De erwtensoepactie 2016 van Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek is weer bijzonder goed verlopen. De opbrengst van dit jaar is bestemd om de speelplaats van Cassa, een school voor dove en slechthorende kinderen in Boca Chica, te egaliseren en zo mogelijk voorzien van een aantal speeltoestellen.

Vrijdag 6 februari, voorafgaand aan de huis-aan-huisactie op zaterdag, stond een aantal leden van onze stichting op de markt in Steenderen. Vanuit de tent, die door Zeilmakerij Berends jaarlijks kosteloos ter beschikking wordt gesteld, werd warme en diepvriessoep verkocht. Zaterdag was het stralend weer en de vrijwilligers hadden er zin in. Bijna de hele voorraad soep is verkocht en de opbrengst komt inclusief de verhoging van Wilde Ganzen op bijna € 3900,--. Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek is ontzettend blij met de hulp van alle vrijwilligers en de medewerking van Zau en Lia de nieuwe eigenaren van de Seven Stenen. We bedanken ook supermarkt Coop en dagwinkel Willemsen voor hun belangeloze medewerking.


Mash, Van Peelen & Farmers from Hell

STEENDEREN - Voor de tweede maal in successie een band-reunie bij Zaal Heezen, dat staat de bezoekers op 19 maart te wachten in Steenderen. Aanvang 21.00 uur.

Deze avond wordt georganiseerd door Heezen nadat er, tijdens diverse gesprekken over alle bands die daar in de loop van de jaren hebben opgetreden, ook ter sprake kwam dat er in al die jaren tevens diverse bands zijn gestopt. Zo ontstond het idee om een Band-Reunie-Avond te houden waarop de gestopte bands nog éénmaal voor hun fans op het podium kunnen klimmen voor een optreden. Drie bands hebben zich voor deze gelegenheid aangemeld.
Mash, die vier jaar geleden stopte, was een van de huisbands van Café Heezen. Vele bezoekers uit Steenderen en wijde omgeving zagen Mash, bestaand uit Jos Teunis, Robin Brinkman, Sascha Reulink, Jeroen Baars en Silke Loeters al eens op het podium staan. Mash concentreerde zich aanvankelijk vooral op rockcovers. Later werd het repertoire uitgebreid met top 40-werk en Nederlandstalige muziek van onder meer De Dijk en De Sjonnies.
Begonnen in 2006, dat is de band Van Peelen. Dit kwartet met de broers Roy en René Nijhuis, Eduard Peelen en Marco Leeflang gaf vol overgave vele optredens. Het afscheidsconcert op het Steenderense Marktplein in 2014 was noemenswaardig en voor de fans een reden om in grote opkomst dit bij te wonen. Gelukkig zijn ze op 19 maart nog één keer te zien en te horen op het Heezen-podium. Het repertoire bevat onder andere werk van Golden Earring, System of a Down, The Police, Van Halen, U2 en The Foo Fighters.
Farmers from Hell is een vijf-koppige band, die op geheel eigen wijze oude rock - en bluesnummers nieuw leven in wil blazen. Op het repertoire staan nummers van onder andere Chuck Berry, Rolling Stones, Herman Brood, Normaal en ZZ Top. Farmers from Hell bestaat uit zanger Roald Wolbert, gitarist Arjan Eelderink, gitarist Ferry Rikhof, basgitarist Herman Maalderink en drummer Richard Vruggink.
Info: telefoon (0575) 451204 of info@hotelheezen.nl.