NLdoet: Wethouder Peppelman en Thomas van der Westen aan het klussen bij Woonerf Luscinia. Foto: Liesbeth Spaansen
NLdoet: Wethouder Peppelman en Thomas van der Westen aan het klussen bij Woonerf Luscinia. Foto: Liesbeth Spaansen

NLdoet: Veel gesprekken gevoerd en mooie klussen geklaard

HENGELO - Tijdens de NLdoet klussendag gingen vele vrijwilligers aan de slag. Zowel bij Woonerf Luscinia als Zwembad Het Elderink kwamen zij in actie voor een gevarieerd aanbod aan klussen. Na twee verregende NLdoetdagen, kon deze zonnige zaterdag onder betere omstandigheden gewerkt worden.

Woonerf Luscinia
Bij Woonerf Luscinia, een kleurrijke en professionele plek waar (jong) volwassen mensen met een beperking wonen en werken, kwamen zo'n dertig vrijwilligers bijeen. Zij werden welkom geheten door Marianne van der Westen, die met haar man Leo initiatiefnemers zijn van het woonerf. "Het is geweldig, er zijn ongelofelijk leuke klussen om gedaan te worden. Ik wens jullie enorm veel plezier toe en een hele goed werkdag." In verschillende werkgroepen werd de bloementuin aangepakt waarbij het pad werd verbreed en de bedden vergroot, het nachthok voor de kippen werd aangepakt, naamborden geschilderd en voor de verkoop van de producten uit de moestuin kreeg het gekochte rek een metamorfose met hout. De cateringgroep ging aan de slag met de lunch. Wethouder Antoon Peppelman had de ochtend vrijgemaakt om in Hengelo aan de slag te gaan. Samen met Thomas van der Westen ging hij aan de slag met het rek voor de verkoop. Hij zocht een locatie dat connecties heeft met zorg. "Ik had eigenlijk naar Utrecht gemoeten, maar je moet keuzes maken. Dan vind ik dingen in Bronckhorst net iets belangrijker dan een landelijke bijeenkomst vanuit mijn partij."

Mooi weer zorgt voor een fijne NLdoetdag

Joost van der Westen had de spade ter hand genomen. Vanwege het mooie weer ging al snel zijn jas uit. Na de lunch gaf Marianne een rondleiding over het terrein en in het woonhuis waar veel interesse voor was. Aan het einde van de dag kwamen iedereen samen om met een drankje na te genieten van de dag. Antoine gaf een concertje op harp, wat zeer gewaardeerd werd.

Zwembad Het Elderink
Bij Zwembad Het Elderink waren de vrijwilligers druk aan het werk om het terrein op te ruimen. Raadslid Jannie Rexwinkel, overigens een vaste vrijwilliger van het zwembad, was met de bladblazer aan het werk om de gazons bladvrij te maken. Anderen waren aan het werk om de borders vrij van onkruid te maken. Gebiedsambtenaar voor Bronckhorst Midden Erik de Greef maakte zich verdienstelijk met het verwijderen van de stoeptegels naast de ingang van het zwembad. Daar wordt de nieuwe fietsenstalling gerealiseerd. De containers waren neergezet om alle afval in te doen. De lunch werd verzorgd door de bakker.
Jan Roelofsen is tevreden over de dag. Hij maakt deel uit van de 'maandagochtendploeg' die de taken van het buitenterrein coördineert. Zij onderhouden het terrein gedurende de winter, maar kregen tijdens de NLdoet dag van tien extra vrijwilligers hulp. "Elk handje is meegenomen." Eigenlijk hoopt hij dat deze vrijwilligers blijven komen.

NLdoet: Vrijwilligers klaren vele klussen rondom zwembad Het Elderink. Foto: Liesbeth Spaansen