Amsterdamse huisjes, getekend door Lies Mudde. Foto: Kunst4daagse
Amsterdamse huisjes, getekend door Lies Mudde. Foto: Kunst4daagse

Kennismaken met kunst4daagse deelnemers rondom Hengelo

BRONCKHORST – De kunstmanifestatie in Bronckhorst, gehouden van 5 t/m 8 mei viert dit jaar het tienjarig jubileum. Voor de tiende keer openen vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties hun poorten voor een breed publiek. Deze week aandacht voor de (fiets)route in en rond Hengelo. De locaties van de deelnemers zijn herkenbaar aan de vlag, beachvlag of banner.

Deze route start op het Kerkplein in het centrum van Hengelo, waar jaarlijks vele activiteiten en evenementen worden georganiseerd. De eerste kunstlocatie is een vrijstaande woning aan de Gompertsdijk 3, waar van Eddie D zijn atelier heeft.

In de historische boerderij aan de Remmelinkdijk 10 in Keijenborg, met aan de oostzijde het natuurgebied 'Het Oude Schot' hebben Elly en Adri van der Graaf hun atelier naturebyelly. Mede-exposanten zijn Ineke van Middelkoop, Annigje, Marijke de Vlieger en Anne von Drehle. Sinds 2009 wordt er bij Wijngaard en Theetuin Um d 'n Olden Smid Nederlandse wijn gemaakt. In 2013 werd de serre gerealiseerd waar dit jaar Lies Mudde, Hanny Mulderij en Erik Wessels hun werken exposeren.

Jos Heerink heeft zijn atelier in een bijgebouw van zijn boerderij in het buitengebied van Velswijk, Neuzendijk 5. Landgoed Reigersvoort, Reigersvoortseweg 26, Toldijk is een uniek particulier, ecologisch beheerd landgoed. Op het landgoed ligt het atelier Annekeramiek, de werkplek van Anneke van de Meer. Zij exposeert er samen met Marian Tiggeloven.
In het buitengebied van Hengelo zijn een aantal mooie locaties waar kunstenaars exposeren. Aan de Beekstraat 10 zijn dit Annelies Wolbrink en Jolanda Arntz, Feikje Breimer toont haar werk aan de Koningsweg 1b en Willem Bossenbroek in zijn Atelier 49 aan de Ruurloseweg 49.
De beeldentuin rond de boerderij aan de Oude Varsselseweg 2 is het artistiek terrein van het Kollektief achter de Bleijke van Teun Anders en Mo van Laake. Overige exposanten zijn Greet Kock, Wil Kettelarij, Sonja Tiecks, Hans van Veelen en Helma en Jan van Campen. Eveneens aan de Oude Varsselseweg, maar dan op 13a heeft Sylvia Harbers Pleiter haar atelier.
Vroeger lag het keerpunt van de stoomtram in Hengelo, daar is nu Atelier 't Keerpunt. De naam van de straat, Tramstraat, herinnert hier nog aan. In de tuin en in 't prieel werken en exposeren broer en zus Wim en Mar Bovenlander. In Centrum voor Yoga-Dans-Kunst-Healing-Coaching De Wind Adelaar aan de Kastanjelaan 6 is in de galerie en het atelier werk van Oswin Geselli te bekijken. Zijn kunst draagt bij aan een helende en inspirerende omgeving. In het Rabo bankgebouw aan de Raadhuisstraat 21 is werk te zien van Collectief 't Penseel onder leiding van Corinne Veen bestaande uit Rita Polman, Jose Agelink, Wim Romer, Dorien Mulderije en Carel Swaan. Via de Marktstraat eindigt de route weer in het centrum van Hengelo.

Tot slot nog een aanvulling voor de route Baak: Beeldhouwatelier Baak én Beelden in Baak aan de Wichmondseweg 17a. In de fraaie galerie en beeldentuin, met uitzicht op de Sint Martinuskerk, is een permanente tentoonstelling van stenen en bronzen sculpturen.

Alle routes staan in de brochure bij Weekblad Contact en de website.


kunst4daagsebronckhorst.nl