Collectanten Reumafonds van de regio's Steenderen, Toldijk en Drempt worden in het zonnetje gezet. Foto: Liesbeth Spaansen
Collectanten Reumafonds van de regio's Steenderen, Toldijk en Drempt worden in het zonnetje gezet. Foto: Liesbeth Spaansen Foto:

Reumafonds bedankt trouwe collectanten

TOLDIJK - Woensdag 9 maart zijn de collectanten van het Reumafonds 'in het zonnetje' gezet. Rita Wynia, regiocoördinator van het Reumafonds mocht in Zaal Den Bremer veertig mensen toespreken.

De missie van het Reumafonds is: 'Beter leven met reuma vandaag en zorgen dat in de toekomst reuma de wereld uit is'. Ze liet ons weten waar het geld van de collecte zoal voor wordt gebruikt en ondersteunde dit met beeldmateriaal.

De film over een jongen met jeugdreuma was heel indringend. Als kind van anderhalf jaar jeugdreuma gekregen. Hij heeft nu nog altijd pijn en heel veel operaties achter de rug. Doet wel zijn best op school want hij wil acteur worden: "Dan kan ik in de huid van een ander kruipen, kan ik even iemand anders spelen!" Er is nog veel onderzoek nodig om deze vorm van reuma te behandelen en te voorkomen.

Rita Wynia vertelde ons dat elk jaar ruim 3200 euro wordt opgehaald in Baak, Toldijk, Bronkhorst, Steenderen, Olburgen en Drempt.

Mooie attentie en een roos voor collectanten

Dat gebeurt door collectanten die in de genoemde dorpen en het buitengebied er omheen, huis aan huis aanbellen. Elk jaar weer opnieuw. Er was hen gevraagd hoelang ze al collecteerden voor het Reumafonds en daar kwamen mooie getallen uit. "Minstens 35 jaar, misschien wel 40 jaar", zei de een. "Ik weet zeker dat ik al 35 jaar collecteer, want in 1985 ben ik hier komen wonen en meteen het jaar daarop gevraagd", zei een ander. Prachtig toch!

Christien Garritsen uit Toldijk, een van de drie collecteorganisatoren uit dit gebied, doet dit werk al dertig jaar en kreeg daarvoor een groot applaus. Erica Schut uit Rha vijftien jaar en Marijke Jansen uit Drempt tien jaar.
Ieder mocht aan haar 'eigen collectanten' een mooie attentie en een roos van het Reumafonds geven. Daarna allemaal samen op de foto.


www.reumafonds.nl

Collectanten Reumafonds van de regio's Steenderen, Toldijk en Drempt worden in het zonnetje gezet. Foto: Liesbeth Spaansen