Erna Jolink (l.) en Heidi Vredegoor examinatoren zwem-ABC. Foto: Jan Oostland
Erna Jolink (l.) en Heidi Vredegoor examinatoren zwem-ABC. Foto: Jan Oostland

Twee zweminstructeurs Steenderen geslaagd voor 'Examinator Zwem-ABC'

STEENDEREN - Zweminstructeurs Heidi Vredegoor en Erna Jolink van het buitenbad Burg. Kruijffbad in Steenderen hebben hun licentie behaald voor 'Examinator Zwem-ABC'. Dit betekent dat ze nu de gehele procedure rondom het diplomazwemmen zelfstandig kunnen afhandelen en is er geen beoordelingscommissie meer nodig bij het afzwemmen. Een gedelegeerde namens het Nationaal Platform zwembaden/NRZ zal steekproefsgewijs bij het diploma zwemmen aanwezig zijn om te observeren hoe alles verloopt.

Het Nationale Zwem-ABC is sinds 1 oktober 1998 ingevoerd. In 2010 is een aantal aanpassingen in het Zwem-ABC doorgevoerd, in 2014 zet de zwembond nu een stap met de doorvoering van een licentie Zwem-ABC. Dat houdt in dat licentiehouders als Heidi en Erna de kwaliteit van het Zwem-ABC zoals beschreven is in de Brez 2.0 (Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma's Zwemdiploma's) waarborgen. Ze vervangen de beoordelingscommissie tijdens het diplomazwemmen en zijn de aanspreekpunten voor het Nationale Platform Zwembaden/NRZ.

Erna Jolink: "Het was een pittige cursus met erg veel leerwerk, je moet het hele boek van de Brez 2.0 echt kennen. We hebben veel collega's ontmoet tijdens de cursus, zo leer je ook weer van elkaar. De spanning voor het examen was voelbaar bij iedereen en verschillende vielen helaas toch nog af." Het bestuur van Burg. Kruijffbad is er trots op dat het bad nu twee gespecialiseerde instructeurs heeft rondlopen. "Het is natuurlijk geweldig als zwembad om maar liefst twee zweminstructeurs aan boord te hebben met al deze kennis over zwemdiploma's." Het zwembad in Steenderen opent zaterdag 16 april weer haar deuren.