NLdoet: burgemeester Besselink geniet van Litania die met haar rolstoel bij de waterbaan kan. Foto: Liesbeth Spaansen
NLdoet: burgemeester Besselink geniet van Litania die met haar rolstoel bij de waterbaan kan. Foto: Liesbeth Spaansen

Park de Bleijke ook toegankelijk voor rolstoelen

HENGELO - In Park de Bleijke gingen vele vrijwilligers tijdens de NLdoet dag van zaterdag 12 maart aan de slag. Deze vrijwilligersactie wordt georganiseerd door het Oranje Fonds om vrijwilligers te stimuleren om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Het was fijn werken, want het zonnetje scheen dit keer volop. Na een ochtend hard noeste arbeid mocht burgemeester Marianne Besselink getuige zijn van het officieel in gebruik nemen van de nieuwe vlonder bij de waterbaan, door Litania.

Gerard Berenbroek is een van de initiatiefnemers die het park toegankelijk wilde maken voor ouderen en een plek wilde creƫren waar kinderen in en met de natuur konden spelen. Elk jaar worden nieuwe aanpassingen gedaan om dit te realiseren. Dit jaar gingen vrijwilligers aan de slag om in het park rolstoelvriendelijker te maken. Eerder werd de picknicktafel aangepast zodat rolstoelers erbij kunnen zitten. Schoolkinderen van De Lans uit Brummen, de school waar Litania naar toe gaat, maakten de plankieren voor de vlonder, in de sluitplaat zullen de naam van de school en de initialen van de leerlingen worden gezet. De vlonder die is aangelegd, zorgt ervoor dat kinderen in een rolstoel ook bij de waterbaan kunnen spelen.
Marga Limbeek, eveneens van de stichting, heette allen welkom, in het bijzonder Litania en burgemeester Besselink en bedankte iedereen die een steentje heeft bijgedragen om deze ochtend tot een succes te maken. Het was een hele lijst bedrijven, instanties en personen, waarvoor tot slot een applaus klonk. Omdat het initiatief voor de vlonder van Litania kwam, mocht zij een speech houden om uit te leggen waarom zij zo blij was dat de vlonder klaar was. Burgemeester Besselink was vereerd dat zij aanwezig mocht zijn bij dit mooie moment. Met een luide toeter gaf Litania het startsein, waarna leden van scouting Hamaland uit Doetinchem, die eerder tijdens de nationale natuurwerkdag zouden komen werken, het water door de baan pompten. Gekleurde ballen kwamen zo met het water naar beneden dansen. Het was een mooi gezicht; kinderen die lekker aan het spelen waren bij de waterbaan. Deze ochtend maakten leden van de Oudheidkundige Vereniging historische elementen als de wasstoep en het bleekhuisje schoon, alsook de bruggen. De Scoutinggroep Hamaland uit Doetinchem zorgde tevens voor de uitgebreide lunch, klaargemaakt op hun veldkeuken.