Willemsen/Beunk zijn blij met de dagzege in Oss. Foto: Albert Schreuder
Willemsen/Beunk zijn blij met de dagzege in Oss. Foto: Albert Schreuder

Willemsen en Beunk pakken eerste ONK-zege

REGIO - Het duo Daniël Willemsen en Peter Beunk is tot dusverre een uiterst geslaagde combinatie te noemen. In de tweede ONK Zijspancross in Oss wisten ze beide manches op hun naam te schrijven en daardoor de dagzege te pakken. Voor Daniël Willemsen de zoveelste in de rij, maar deze dag was toch bijzonder, omdat het voor bakkenist Peter Beunk de eerste overwinning was in zijn loopbaan.

Op circuit De Witte Ruysheuvel ging eerst het team Adriaensen/Stupelis aan de leiding. Nadat zij door een technisch mankement terugvielen, zagen Willemsen en Beunk hun kans en stonden de eerste plaats niet meer af.

In de tweede manche was het een mooie strijd tussen Willemsen/Beunk en Adriaensen/Stupelis zoals dit jaar wel vaker te verwachten is. De Achterhoekers wisten uiteindelijk ook in deze manche als eerste te finishen. Zij hebben nu drie van de vier manches gewonnen en geleidelijk wordt het iedereen duidelijk dat er met hen ook tijdens het WK rekening zal moeten worden gehouden. In het dagklassement eindigde Hendrickx/v.d. Boogaart als tweede en Adriaensen/Stupelis als derde.
De overige Achterhoekers waren niet voorin te vinden. Team Hermans/van Gaalen viel in de eerste manche uit, maar eindigde in de tweede manche als achtste (totaal 22e). Opvallend was in dezelfde manche de zesde plaats (totaal 14e) voor Hengeloër Roy Bijenhof, bakkenist bij de Belg Davy Sanders.
De stand in het ONK-tussenklassement: 1. Hendrickx/v.d. Boogaart 176 punten, 2. Willemsen/Beunk 150, 3. Brown/Chamberlain 150, 4. Santermans/Mucenieks 134, 5. Adriaensen/Stupelis 131, 16. van Duijnhoven/Sloot 82, 21. Hermans/van Gaalen 63.

De volgende ONK-wedstrijd is op Paaszaterdag 26 maart in Oldebroek, waarna de teams zich gaan opmaken voor een spannend Grand-Prixseizoen.