Dansgroepen uit verre oorden treden op tijdens het Internationaal Folkloristisch Dansfestival. Foto: PR
Dansgroepen uit verre oorden treden op tijdens het Internationaal Folkloristisch Dansfestival. Foto: PR

Internationaal Folkloristisch Dansfestival

BRONCKHORST - Van vrijdag 8 t/m zondag 10 juli wordt een Internationaal Dansfestival gehouden. Folkloristische dansgroep De Iesselschotsers organiseren dit festival om hun 35-jarig bestaan te vieren.

Voor het feestelijk dansfestival zijn dansgroepen uit Nederland en buitenland uitgenodigd. De buitenlandse gezelschappen verzorgen optredens in het Kulturhus in Vorden, op het Marktplein in Steenderen en op twee dansvloeren in het stadje Bronkhorst, de Nederlandse groepen wisselen elkaar af op de verschillende locaties. De Iesselschotsers openen elke voorstelling.
In de afgelopen 35 jaar hebben de Iesselschotsers tal van optredens verzorgt in binnen-en buitenland, in de beginjaren nog vlak over de grens in de buurlanden Duitsland en Belgiƫ, maar de grenzen werden telkens verlegd, van Engeland, Zwitserland naar optredens in Polen, Tsjechiƫ, Zweden en zelfs heeft een deel van de groep in 2012 deelgenomen aan de Folkloriade in Zuid-Korea en komend jaar in Mexico.
Ook tijdens de festivals die werden gehouden, kwamen de groepen steeds uit verdere oorden.

Om de buitenlandse dansers te huisvesten worden nog gastgezinnen gezocht. "Het exacte aantal is nog niet helemaal bekend, maar we gaan uit dat we een 110 bedden nodig hebben", legt Herman Bouman uit. "Minimaal twee per gastgezin, of meer. Dat is voor de gasten het gezelligst."

Contactpersoon voor het aanmelden van gastgezinnen is Maria Loman, per mail of telefonisch.


iesselschotsers@hotmail.com

(0575) 452419