Gezelligheid en lekkernijen bij Markenheem. Foto: PR
Gezelligheid en lekkernijen bij Markenheem. Foto: PR

Goede Week en Pasen in de RK parochie

HH. Twaalf Apostelen

REGIO - Pasen is het feest van het nieuwe leven. Dat wordt gevierd met de symboliek van eieren en in Oost Nederland ook met Paasvuren. Zowel het Paasvuur als het ei staan symbool voor vruchtbaarheid, voor een nieuwe lente, voor nieuw leven. Maar Pasen is ook een Hoogfeest in de kerk. Pasen is het feest van de Verrijzenis! Het is een tijd waarin veel mensen weer de behoefte aan spiritualiteit voelen. De Goede Week en Pasen is dan ook een tijd waarin de parochie HH. Twaalf Apostelen weer een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten heeft. Voor gelovigen, voor zoekers, maar ook voor ongelovigen!

De parochie HH. Twaalf Apostelen welke de gemeenten Zutphen, Brummen, Bronckhorst, Lochem en gedeelte van Berkelland omvat, is er zich van bewust dat er onder het grote aantal parochianen en inwoners in haar gebied velen zijn die in deze dagen verlangen naar spiritualiteit. Veel mensen beseffen dat Pasen meer is dan eitjes verstoppen en chocoladehazen eten. Velen beseffen dat er meer moet zijn om antwoord te krijgen op de diepere betekenis van het mens zijn. Ook mensen die verder af zijn komen staan van de kerk. Juist óók voor die mensen wil de kerk er zijn. Er is voor elk wat wils. Voor mensen die een kijkje willen nemen in het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg tot Boetevieringen, een Vastengala met wandeling en maaltijd, de succesvolle Via Dolorosa (tentoonstelling voor kinderen over pesten gebaseerd op de Kruisweg), bezinningsavonden, Gregoriaanse Getijdenvieringen, Palmpasenvieringen voor kinderen, een Passion for Kids en uiteraard ook reguliere vieringen.
De Passie op Goede Vrijdag is ook dit jaar weer in Vorden, de meest centraal gelegen plaats in de parochie. In De Passie wordt het lijdensverhaal in een eigentijdse muzikale uitvoering gepresenteerd. Afgewisseld met beelden, moderne liederen, poëtische en actuele teksten. De Passie is om jong en oud, gelovig en ongelovig in het hart te raken, en in de afgelopen jaren is door de enorme opkomst gebleken dat De Passie op een of andere manier in een spirituele behoefte voorziet.
Meer informatie over de activiteiten rond de Goede Week en Pasen kunt u vinden in de informatiefolder, die in de kerken en op verschillende openbare plaatsen in de parochie verspreid is, en op de website. Hopelijk zien we u ergens tijdens een van de vele activiteiten! De deuren staan open! Wees welkom in onze kerk!
Voor vragen of meer informatie: Jaap van Kranenburg, pastoraal werker. email j.vankranenburg@12apostelen.nl, telefoon (0575) 711310 (dinsdag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur). Parochie HH. Twaalf Apostelen, Van Heemstrastraat 4, 7204 DJ Zutphen.


www.12apostelen.nl


Heel Markenheem bakt

HENGELO - Tijdens NL Doet had Markenheem dit jaar een leuk thema bedacht. Laat de vrijwilligers wat bakken! Heel Markenheem Bakt werd op alle locaties georganiseerd.

Er was veel respons van bezoekers, familieleden van bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers, medewerkers, maar ook buurtbewoners die wat gebakken hadden voor de cliënten en dit meebrachten. Gezamenlijk werden de heerlijkheden genuttigd. Bij sommige locaties werd zelfs de huifkar ingezet en een wandelroute georganiseerd. Al met al een ludieke NLDoet.