Nieuwe aanwinst bij Feltsigt. Foto: PR
Nieuwe aanwinst bij Feltsigt. Foto: PR Foto:

Recreatie- Kinderboerderij Feltsigt bestaat tien jaar

BEKVELD - Recreatie & Kinderboerderij Feltsigt viert dit jaar het tienjarig jubileum. Everlien en Albert Janssen openden in 2006 voor het eerst de deuren. Inmiddels zijn de heggetjes en struikjes van toen, nu stevige heggen en mooie struiken. De kinderboerderij heeft jaarlijks diverse activiteiten en evenementen, waar vele honderden bezoekers van genieten.

De (groot)ouders en hun (klein)kinderen, maar ook passanten, wonen de vele activiteiten bij: het kerstevenement Bekveld in het Licht, de fruitplukweken, het maisdoolhof en de fietstochten na een ontbijt op Hemelvaartsdag. Stichting BuitenGewoonBuiten heeft er haar biologische moestuin. De stichting is nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een of meer dagdelen willen komen helpen in de moestuin met alle voorkomende klussen.
De oogstdag en het schaapscheerdersfeest worden tweejaarlijks georganiseerd. Dit jaar worden de schapen geschoren op zaterdag 30 april en zondag 1 mei.
Was in de beginjaren het terrein geschikt voor kleine kinderen, nu is het terrein voor jong en oud een leuke plek om te zijn. De dieren zijn gebleven, in de speeltuin werden ook voor de oudere kinderen uitdagende speeltoestellen gebouwd.
Op Feltsigt worden ook kinderfeestjes georganiseerd met als thema dier. Deze feestjes zijn natuurlijk net even anders, want de jarige wordt uitgebreid in het zonnetje gezet en op die dag mag en kan er net iets meer als gewoonlijk. Kinderen van peuterspeelzalen komen bij Feltsigt op bezoek als jaarlijks uitje en ook de groepen 1, 2, en 3 kunnen er prima terecht voor een schooluitje. Er is veel te ontdekken, veel ruimte, veel mogelijkheden. Daarnaast is de buitenschoolse opvang zeer welkom om er te komen om even wat anders te doen en lekker te kunnen rondrennen of heerlijk met de konijnen op schoot te zitten.
Daarnaast zijn voor kinderen in een rolstoel aanpassingen gedaan en is een heuse mandschommel geïnstalleerd. Deze winter is Albert druk doende geweest om ook de paden rolstoelvriendelijk te maken.
Het terras is een plek waar het goed toeven is. In verband met het tienjarig bestaan van Recreatie & Kinderboerderij Feltsigt krijgen bezoekers op het terras het eerste kopje koffie of thee gratis, uitgezonderd de dagen dat er een evenement is.

Meer informatie staat op de site en facebook.


www.feltsigt.wordpress.com

Facebook Recreatie & Kinderboerderij Feltsigt