Skills finalisten van het Graafschap College: (v.l.n.r.) Stan Veldkamp, René Buunk, Jasper Spel en Jesse Oukes. Foto: Liesbeth Spaansen
Skills finalisten van het Graafschap College: (v.l.n.r.) Stan Veldkamp, René Buunk, Jasper Spel en Jesse Oukes. Foto: Liesbeth Spaansen

René Buunk Nederlands Kampioen applicatieontwikkeling

Skills Heroes The Finals 2016

AMSTERDAM/DOETINCHEM - Van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 maart namen vier leerlingen van het Graafschap College deel aan de finales van de vakwedstrijden voor MBO'ers in de RAI in Amsterdam: Skills Heroes. Na drie dagen hard werken, kreeg René Buunk uit Hengelo de gouden medaille omgehangen en is hij Nederlands Kampioen applicatieontwikkeling.

Van het Graafschap College deden vier studenten succesvol mee. Naast de eerste plaats voor René, behaalde webdesigner Jesse Oukes uit Toldijk een tweede plaats, restauratietimmerman Stan Veldkamp uit Lichtenvoorde werd derde en Zevenaarder Jasper Spel, ICT-beheerder, behaalde een vierde plaats. De opdrachten om het Nederlands Kampioenschap waren pittig, maar daar stond voor de winnaars een ticket voor Euro Skills tegenover, gehouden in het Zweedse Gotenburg.
In een bomvol auditorium van de Rai kregen de deelnemers allemaal een staande ovatie. "Jullie mogen allemaal trots zijn op wat jullie hebben gedaan. Voor ons zijn jullie allemaal al winnaars. Jullie hebben een enorme inspanning geleverd", aldus Algemeen directeur Skills Netherlands Jos de Goey in zijn woordje. Hij bedankte alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en de ouders van de deelnemers voor het kunnen organiseren van deze wedstrijden.
Presentatrice tijdens de prijsuitreiking was Saar Koningsberger, zij riep de medaillewinnaars op het podium. De medailles werden omgehangen door Tanja Jadnanansing, PvdA lid van de Tweede Kamer, Simone Kukenheim, wethouder van Amsterdam en Jordy van Tongeren, landelijk MBO uitblinker van 2015.
Tanja Jadnanansing benadrukte het belang van MBO'ers in de maatschappij. "Niet alleen mensen met cognitieve vaardigheden zijn belangrijk, ook denkende doeners. Zij kunnen laten zien wat het land nodig heeft."
Maar liefst 150 deelnemers en 40 begeleiders van 55 deelnemende MBO-scholen in 34 vakwedstrijden werden gejureerd door circa 100 juryleden. Skills Netherlands organiseerde deze vakwedstrijden in samenwerking met de ROC's van Amsterdam en Flevoland.


www.skillsheroes.nl/the-finals


Goud voor Graafschap College student

AMSTERDAM/HENGELO - René Buunk, student van de opleiding Applicatiebeheerder, is zaterdag eerste geworden tijdens de Skills Heroes in de RAI in Amsterdam. Hij deed, samen met mbo-studenten van andere roc's, mee aan de vakwedstrijd voor applicatiebeheer.

De opdracht was om in drie dagen voor een bedrijf, dat industriële sprinklers maakt, software te ontwikkelen. Met deze software kan het bedrijf het gebruik van de sprinklers aan hun klanten demonstreren. René heeft de opdracht als beste volbracht en heeft een studiebeurs van €2.500,- gewonnen.

De Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden voor mbo'ers. Met Skills Heroes benadrukken stichting Skills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het belang van vakmanschap. Via regionale voorrondes kunnen studenten zich plaatsen voor de Skills Heroes.

René Buunk (midden) op het erepodium. Foto: Skills-Netherlands