Quintus blijft aanvallend spelen tegen Borhave. Foto: Liesbeth Spaansen
Quintus blijft aanvallend spelen tegen Borhave. Foto: Liesbeth Spaansen

Handbalvereniging SV Quintus stevent af naar het einde van de competitie

HENGELO – Donderdag 17, vrijdag 18 en zondag 20 maart speelden verschillende teams van Handbalvereniging SV Quintus hun uit en thuiswedstrijden. Nog drie weekenden te gaan tot het einde van de competitie.

Donderdagavond 17 maart speelden de HC1-teams van Quintus en Borhave een inhaalwedstrijd in Sporthal de Kamp. De gastspelers waren duidelijk een maat te groot voor de Hengeloërs. Toch bleef het thuisteam aanvallend spelen en door goed keeperswerk werden veel doelpogingen van Borhave niet verzilverd. Uitslag 7-30.
De dames senioren 1 hadden er zin in en ondanks dik verlies de vorige keer, een enorme inzet en motivatie. Dit resulteerde in een goede thuiswedstrijd tegen Huissen HV DR2, vrijdagavond 18 maart. Weer fantastisch keeperswerk waardoor Quintus de aansluiting hield. Uitslag 5-8. Het D1 team moest zondag 20 maart in Groenlo tegen Grol H.V. D1. Grol speelde zeer goed, Quintus had weinig in te brengen en verloor met 23-7. De meisjes van C1 speelden een uitwedstrijd in Sportcentrum Triominos Endesprong in Duiven tegen DC2. Ze hadden de intentie om deze laatste wedstrijd van het seizoen te winnen. Aanvallend moesten ze veel moeite doen om langs de verdediging van Duiven te komen, maar samenspelend lieten ze hele mooie acties zien. Ook verdedigend zat het goed in elkaar. Helaas maakte Duiven wat meer gebruik van afstandsschoten en behaalden ze de overwinning. Eindstand 13-6. De wedstrijd tegen Brummen E1 in Sporthal de Bhoele in Eerbeek kende voor aanvang al het nodige denkwerk. De wedstrijd ging gelijk op maar toch verloren de Hengeloërs met 9-8. In de Van Pallandthal in Varsseveld speelden de Heren B1 van Quintus hun wedstrijd tegen Reflex HB1. In de eerste helft konden beide teams hun aanvallen afronden, de tweede helft kreeg Quintus geen kans om punten te scoren doordat de scheidsrechter niet floot voor tijdspel. Uitslag 12-11. De jongens C hebben in Sporthal Kermisland in Arnhem gespeeld tegen Udi '96 HC2. Quintus heeft net verloren, dat was niet nodig geweest. De tweede helft verliep beter, maar de ballen wilden er niet in. Eindstand 10-9. De heren 1 van SV Quintus het opnemen tegen de heren 1 van OBW (Zevenaar). In een snikhete zaal liepen de heren de gehele wedstrijd te vechten tegen de fouten. Dit zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. Het gebruik maken van de snelle omschakelingen werd te weinig benut en de cirkelloper van OBW zorgde ervoor dat er ook in de verdediging bij Quintus de nodige moeite moest worden gedaan om stand te kunnen houden. Maar ook in de tweede helft kwamen de heren van Quintus niet los, en bleef het een spannende wedstrijd. Uiteindelijk liep deze zwakke pot uit op een 13-13 eindstand. Het damesteam had als enige team van SV Quintus zondag 20 maart een thuiswedstrijd en speelde tegen de dames van Brummen. Beide teams waren behoorlijk fel en gingen er vol voor. De laatste competitiewedstrijd eindigde in een overwinning voor de dames van Quintus met 14-11.
Eerstvolgende wedstrijden zijn op zondag 3 april in Sporthal de Kamp: 10:20 uur Quintus E1 - AAC / Swift A. E2, 11:10 uur Quintus D1 - Minerva D2, 11:55 uur Quintus HB1 - AAC / Swift A. HB1, 13:00 uur Quintus HS2 - Zwolle HS2, 14:15 uur Quintus HS1 - Flyers, the HS1, 15:25 uur Quintus HC1 - UGHV HC1.


www.svquintus.nl


Jeugdleden van ijsclub De Molenkolk

STEENDEREN/DEVENTER - Ruim 25 (jeugd-) leden van IJsclub de Molenkolk hebben 13 maart genoten van een prachtige schaatsochtend op ijsbaan De Scheg in Deventer.

Bestuurslid Willy Rutjes van ijsclub De Molenkolk: "Natuurijs zat er de afgelopen winter helaas niet in dus hebben we deze schaatsochtend naar de Scheg georganiseerd. Veel families zijn al jaren trouw lid van onze vereniging en op deze manier willen wij hen toch wat bieden." Na afloop van het schaatsen konden de deelnemers onbeperkt friet eten. Uiteraard draait het bij de ijsclub om schaatsen op eigen natuurijs maar dat wil niet zeggen dat het bestuur stil zit in perioden dat het klimaat even niet meewerkt. De club bestaat over een paar jaar honderd jaar en nu al wordt nagedacht hoe van dit jubileum een onvergetelijke gebeurtenis te maken. "Het duurt nog even maar we hebben al een aantal prachtige ideeën. Natuurlijk hopen we de komende jaren op veel ijs maar dat hebben we helaas niet in de hand. Honderd jaar bestaan is niet veel verenigingen gegeven dus we laten het zeker niet ongemerkt voorbijgaan. De volgende ledenvergadering gaan we al een tipje van de sluier oplichten", aldus Martje Eggens, secretaris van de ijsclub.

IJspret van (jeugd-)leden van IJsclub de Molenkolk. Foto: PR