Nederlands Kampioen Vivian Schiphorst is trots op haar behaalde resultaat met pony Miss morning Quality. Foto: Richelle Kroesen
Nederlands Kampioen Vivian Schiphorst is trots op haar behaalde resultaat met pony Miss morning Quality. Foto: Richelle Kroesen

Vivian Schiphorst Nederlands Kampioen

ERMELO/TOLDIJK - Vivian Schiphorst behaalde samen met haar pony Miss Morning Quality op zaterdag 19 maart het Nederlands Kampioenschap in de klasse L springen, categorie C. Vivian Schiphorst, lid van Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen, wist foutloos te blijven in het basisparcours en plaatste zich daarmee, tezamen met twaalf andere combinaties, voor de beslissende barrage. Tijdens deze barrage wist Vivian haar concurrentie voor te blijven en de titel in de wacht te slepen!

Op 6 februari bemachtigde de twaalfjarige amazone uit Toldijk op de Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen op 19 maart in Ermelo. Slechts twintig combinaties uit heel Nederland mogen daar van start gaan. In het basisparcours wist Vivian haar pony vakkundig rond te sturen en zich daarmee te plaatsen voor de bloedstollende barrage. De combinaties voor haar beten zich allemaal stuk op de barrage en wisten de lei niet schoon te houden. Halverwege deze allesbeslissende barrage moest Vivian van start gaan. Samen met haar springinstructrice Nicole Kroesen waren de tactiek en de te rijden lijnen doorgesproken en wist Vivian wat haar te doen stond. Na een scherp gereden barrage, eindigde de combinatie foutloos en in een snelle tijd door de finish en stonden ze in de tussenstand ineens bovenaan!
Toen begonnen de zenuwen pas echt te komen, niet alleen voor Vivian maar ook voor haar fans, die niet alleen in grote getale waren afgereisd naar Ermelo, maar ook thuis live mee konden kijken via Clipmyhorse TV. Stuk voor stuk beten de navolgende combinaties zich vast in de te kloppen tijd. Vivian was echter al zo blij met haar verreden barrage ronde, dat het haar eigenlijk niet eens uitmaakte of ze de titel zou pakken; ze was dik tevreden. Toen echter bleek dat ook de laatste combinatie er niet in geslaagd was haar te verslaan, was Vivian uiteraard helemaal door het dolle heen met het behalen van de nationale titel.
Tijdens de afsluitende ceremonie en ereronde werden Vivian en Miss Morning Quality uiteraard beloond door haar uitbundige fans op de tribune met een overweldigend applaus. "Heel cool dit, en gelukkig had ze vandaag geen fratsen!" lachte Vivian na afloop van de huldiging.