Kars Bambang Oetomo, Willem Hulshof, Frans Wolbrink en Dick Wullink. Foto: PR
Kars Bambang Oetomo, Willem Hulshof, Frans Wolbrink en Dick Wullink. Foto: PR

Regiobanktoernooi 'T.V. De Nieuwe Hellewei'

STEENDEREN - Onder prima weersomstandigheden is van 13 tot en met 20 maart het traditionele Regiobanktoernooi van tennisvereniging 'De Nieuwe Hellewei' in Steenderen gehouden. Meer dan honderd deelnemers hadden zich aangemeld in de categorieën heren dubbel, dames dubbel en mix 6 en 7.

Op de finaledag zondag 20 maart, kon er genoten worden van een aantal hoogstaande partijen. Voor de middag was de finale in de mix 6 een ware titanenstrijd tussen enerzijds Berdy Langeler met Gerrit Stegeman, tegen Tonny Voermans en Dianne Mullink. Het zag er naar uit dat Tonny en Dianne in de eerste set na een 4-0 voorsprong de set eenvoudig naar zich toe zouden trekken, maar zij moesten uiteindelijk de set toch met 7-5 gewonnen geven. Hieruit hadden ze blijkbaar lering getrokken, want de tweede set eindige met 6-1 in hun voordeel. Een derde set moest de beslissing brengen. Aanvankelijk zag het er gunstig uit voor Tonny en Dianne, want een 3-0 voorsprong bood perspectief op de eindoverwinning. Net als in de eerste set kwamen Berdy en Gerrit weer langszij en bij 6-6 moest een tiebreak de beslissing brengen. In de tiebreak trokken Berdy en Gerrit uiteindelijk aan het langste eind.

Bij de damesdubbel 6 aan het eind van de middag tussen Patricia Hulshof met Marjo van der Veen tegen Thea Hulleman en Ellen Bahnmüller moest ook een tiebreak in de derde set de beslissing brengen. Thea en Ellen verloren de eerste set met 6-3, wonnen vervolgens de tweede set met 6-4 en bleken in de tiebreak van de derde set net sterker dan Patricia en Marjo.

De finale heren dubbel 6 werd gewonnen door Maarten Hukker die samen met Tonny Voermans met 6-4 en 6-3 te sterk waren voor het koppel Uiterweerd en Wijgman. De finale heren 7 tussen Willem Hulshof en Kars Bambang Oetomo tegen Frans Wolbrink en Dick Wullink werd met 6-2 en 6-4 door de eersten gewonnen. Wellicht zat de halve finale van eerder op de dag Frans en Dick nog in de benen. Diny Bulten en Jose Heling waren in de finale dames dubbel 7 met 6-2 en 6-3 te sterk voor Jeannette Hermsen en Annemiek Lensink.In de finale gemengd dubbel 7 konden Mattijn Bosch en Mariëlle Slager het niet bolwerken tegen Rik en Rinske ter Welle. Met 6-4 en 6-3 moesten zij de eer aan Rik en Rinske laten.

Al met al was het een zeer geslaagd toernooi. Veel spelers uit de wijde omgeving en van buurtverenigingen waren present op dit toernooi. De dames van de kantinecommissie hebben zich van hun beste kant laten zien, met de hapjes en drankjes. De toernooicommissie, Rik, Emiel, Diny en Emmy hebben er voor gezorgd dat alle partijen redelijk op tijd en zonder problemen gespeeld konden worden. Heel opvallend was de onderlinge sportiviteit tussen de spelers en hun tegenstanders. De banen lagen er dagelijks perfect bij, bijgehouden door de onderhoudsploeg van de Nieuwe Hellewei.

Het Regiobanktoernooi vindt jaarlijks in week 11 plaats en is een goede voorbereiding voor de KNLTB competitie die begin april van start gaat. In het najaar vindt er een tweede open tennistoernooi plaats op het park van 'De Nieuwe Hellewei' gesponsord door autobedrijf Melgers Steenderen en wel in week 43, dus van 23 t/m 30 oktober 2016. Na dit succesvolle toernooi geeft dit reden genoeg om dit al vast in de agenda op te nemen.