Afbeelding

Grootse opening

BRONCKHORST/VORDEN - Op 3 mei 2016 wordt de tiende kunstmanifestatie in Bronckhorst grandioos geopend. Natuurlijk laat de organisatie dit jubileum niet ongemerkt voorbij gaan! Vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties openen hun poorten voor een breed publiek. Kunstenaars, hun partner en genodigden ontmoeten elkaar aan de vooravond van de Kunst4daagse in het Theater onder de Molen. Ladyspeaker deze avond is schrijfster Eva Schuurman.

Theater onder de Molen
Het theater, te vinden op een unieke plek tussen bossen, graslanden en maisvelden, is recent gerenoveerd. Het is een klein, intiem theater met een goede akoestiek waar regionale en landelijke artiesten voorstellingen verzorgen. Vooraf aan de voorstellingen worden de gasten ontvangen met koffie of thee met eigengemaakte Molenkoek. Na afloop van de voorstellingen is het goed toeven in de gezellige foyer om even na te praten en een drankje nuttigen met de artiest(en).

Ontmoeten
De opening van de Kunst4daagse Bronckhorst op dinsdagavond 3 mei in het Theater onder de Molen aan de Lindeseweg 29 in Vorden, in het buurtschap Linde begint exact om 20.00 uur. De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. Kunstenaars, hun partners en genodigden maken kennis met elkaar.

Belangstellenden die kennis willen maken met de kunstenaars en hun werk worden van harte uitgenodigd van donderdag 5 mei t/m zondag 8 mei de verschillende locaties te bezoeken. Bezoekers zijn vier dagen lang tussen 11.00 en 17.00 uur welkom bij de kunstenaars op hun locaties. Alle fietsroutes zijn te vinden in de brochure bij Weekblad Contact en staan al op de website.


kunst4daagsebronckhorst.nl


Kinder-Kunstenaars

BRONCKHORST - Voor haar tienjarig jubileum zoekt de Kunst4daagse binnen de gemeente Bronckhorst tien kunstenaars van tien jaar oud.

Wie zin heeft om te exposeren bij de grote opening op dinsdagavond 3 mei kan zich opgeven via e-mail. Wie mag zijn of haar kunstwerk laten zien aan een groot publiek en schitteren in het volle (kunst)licht? Opgeven kan tot woensdag 6 april. Daarna wordt bekend gemaakt wie is uitgekozen om mee te mogen doen.

De geselecteerde Kinder-Kunstenaars krijgen ter inspiratie een gezellige middag aangeboden op 13 april bij Atelier 'Annekeramiek' van Anneke van der Meer, waar maar liefst vijftien lammetjes op het gras rondrennen. Schrijfster Eva Schuurman zal daar waarschijnlijk bij aanwezig zijn. Daar horen zij dan hoe zij het beste de kunstenaar in henzelf naar boven kunnen halen door te boetseren, schilderen, rijmen, schrijven, kliederen, plakken, sprokkelen, fotograferen, tekenen, beitelen of zingen. Zij kunnen hun fantasie loslaten op het thema 'kunst'. Zij zijn de kunstenaars dus zij bepalen de regels!


kunst4daagsebronckhorst@gmail.com


Nieuwe brochure

BRONCKHORST - De werkgroep Kunst4daagse heeft gezorgd voor promotie van deze kunstmanifestatie in zowel landelijke en plaatselijke bladen, zoals Weekblad Contact.

Ook op de website en via de gratis brochure die in de gehele gemeente Bronckhorst huis-aan-huis wordt bezorgd, is alles te vinden over de deelnemers, maar ook extra informatie over de aanwezigheid van horeca, of het pand een monument is of historische waarde heeft en of er boerderij- of streekproducten verkrijgbaar zijn.
De brochures zijn ook bij de deelnemers verkrijgbaar.


kunst4daagsebronckhorst.nl

kunst4daagsebronckhorst@gmail.com

Facebook: Kunst Vier Daagse Bronckhorst