Kunstwerk 'Samenwerking' werd gemaakt in 2007. Foto: Liesbeth Spaansen
Kunstwerk 'Samenwerking' werd gemaakt in 2007. Foto: Liesbeth Spaansen

Kunstwistjedatjes

BRONCKHORST - De tiende editie beleeft de kunstmanifestatie in Bronckhorst dit jaar. Het begon als een kunst10daagse en acht jaar lang bleef dit zo. Toch besloot de organisatie twee jaar geleden, naar aanleiding van de enquete die jaarlijks onder de deelnemers werd gehouden, dat er voorkeur aan werd gegeven om naar vier dagen te gaan: Kunst4daagse. Het Hemelvaartweekend bleef zo over.

Wistjedat ...
... de eerste Kunst10daagse geopend is door burgemeester Henk Aalderink en dat hij dat daarna nog vier keer heeft gedaan?

Wistjedat ...
... tijdens de eerste Kunst10daagse tien Bronckhorstenaren gewerkt hebben aan een beeldhouwwerk met de titel 'Samenwerking' en dat dit beeld is geveild voor een goed doel?

Wistjedat ...
... de omslag van de eerste brochure, een ontwerp van kunstenaar Herman van den Broek is en één haas voorstelde die voor een deel de plattegrond van de gemeente Bronckhorst uitbeeldde?

Wistjedat ...
... vanaf de tweede brochure een ander kunstwerk van Herman van den Broek op de kaft prijkt: drie hazen?

Wistjedat ...
... de brochure in tien jaar tijd drie keer van uiterlijk veranderde, maar nog steeds door liefhebbers wordt bewaard?

Wistjedat ...
... in de eerste Kunst10daagse een autoroute van honderd kilometer langs alle deelnemers was opgenomen, maar dat in de volgende edities vier, vijf of zes fietsroutes konden worden gekozen?

Wistjedat ...
... elke officiële opening, een feestelijke ontmoeting tussen de deelnemende kunstenaars, in een andere sfeervolle locatie plaatsvindt?
De eerste in Restaurant Het Wapen van Bronkhorst in Bronkhorst, de tweede in een tent bij Restaurant & Architectenatelier Wolfersveen, vervolgens in het Dorpscentrum Vorden, het ARX Theater in Zelhem, het Atrium van De Bleijke in Hengelo, Kasteel Vorden, het Gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo, het kerkje in Hummelo, het Ludgerusgebouw in Vierakker en de tiende keer in het Theater onder de Molen in Linde.

Wistjedat ...
... tijdens de tweede tot en met zesde editie een overzichtstentoonstelling kon worden bezocht met van elke kunstenaar een werk?
Twee keer in Museum Smedekink in Zelhem en een keer in het ARX Theater in Zelhem, het Atrium van De Bleijke in Hengelo en Kasteel Vorden.

Wistjedat ...
... het eerste lustrum feestelijk gevierd werd met een jubileumbrochure die uit de lucht kwam vallen in het Atrium in De Bleijke en werd opgevangen door burgemeester Henk Aalderink en voormalig gedeputeerde Kunst & Cultuur van de Provincie Gelderland Hans Esmeijer?

Wistjedat ...
... met het eerste lustrum de organisatie van de kunstmanifestatie door Jopie Wullink en Rick Hulshof van de VVV Bronckhorst overging naar de Stichting Kunst&Cultuur Bronckhorst?

Wistjedat ...
... de eerste websites voor de Kunst10daagse en de Stichting Kunst&Cultuur zijn gemaakt door Frank Mulder en dat de afgelopen twee jaar Marja Nengerman de webmaster is?


De werkgroep anno 2016

BRONCKHORST - De werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst 2016 valt onder de Stichting Kunst & Cultuur Bronckhorst en bestaat uit zes personen. Thea Lusink, coördinator en PR, Anneke van der Meer, brochure en eindredactie, Marja Bovenlander, webmaster, Riny Slütter, (fiets)routes en algemene zaken, Hilda Nijman, administratieve zaken, plattegrond, distributie, Henk Borra, (technisch) voorzitter en advertentieacquisitie.

De werkgroep Kunst4daagse anno 2016. Foto: Kunst4daagse