DCH 1 (v.l.n.r.) Jan Bosch, Rodier Evers, Eddy Hoebink, Arnoud de Greef, Jaap Vos en Harry Vos. Foto: PR
DCH 1 (v.l.n.r.) Jan Bosch, Rodier Evers, Eddy Hoebink, Arnoud de Greef, Jaap Vos en Harry Vos. Foto: PR

Damclub DCH 1 kampioen

HENGELO - Niet meer verwacht, maar toch gebeurde het; DCH 1 is kampioen geworden in de eerste klasse oost. Een topprestatie, want het hele seizoen werd met invallers gespeeld, wegens het ontbreken van de sterke speler Ben Okken. Lang stond DCH op een gedeelde koppositie, maar na twee keer een gelijkspel tegen DCZ uit zevenaar als DEZL uit Laren was de eerste plek zo goed als weggegeven.

Echter verzuimde de koploper DUO (Dammers uit Oost) in de laatste speelronde toe te slaan en verloor van middenmoter Sinderen/Varsseveld. Het gevolg was een bizarre eindstand waarbij vier teams met zeventien punten uit elf wedstrijden bovenaan eindigden. Wat doelsaldo is in het voetbal, dat zijn bordpunten in de damsport. Het bordpuntsaldo was in het voordeel van DCH en zo ging het kampioenschap alsnog naar Hengelo.

Arnoud de Greef was met een monsterscore van negentien uit tien, de sterkste dammer van de gehele eerste klasse oost.
DCH 1 promoveert naar het hoogste provinciale niveau: de hoofdklasse.


Nieuwe shirts voor Boogschutters Schuttersgilde St. Jan

KEIJENBORG - De boogschutters van Schuttersgilde St. Jan hebben nieuwe shirts gekregen. Deze shirts worden gesponsord door Schildersbedrijf Maarten Wolsink en Tolkamp Snijkeukentechniek.De boogschutters van Schuttersgilde St. Jan zijn een enthousiaste groep die elke week oefenen in het schuttersgebouw. Ook doen ze mee aan competities in verschillende klassen. Elk jaar wordt in november het stratenboogschiettoernooi georganiseerd, waar veel groepen aan mee doen. Gezelligheid staat hierbij hoog in het vaandel. Meer info op www.schuttersgildestjan.nl.

De Boogschutters van St. Jan met hun sponsor. Foto: PR