Burgemeester Besselink vermaakte zich prima bij de traditionele broodweging. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink
Burgemeester Besselink vermaakte zich prima bij de traditionele broodweging. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink

Zonnige broodweging Muldersfluite trekt veel belangstelling

HENGELO - De eeuwenoude traditionele Roggebroodweging bij de Muldersfluite aan de weg van Zelhem naar Hengelo, op Hemelvaartdag, trok ook dit jaar veel belangstellenden en kopers mede door het mooie voorjaarsweer.

Vanaf 12.00 uur waren de vrijwilligers van de Oudheidkundige verenigingen Salehem, het museum Smedekinck, het Chr. Oratorium koor uit Zelhem en de Imkervereniging 'De Vooruitgang' uit Hengelo aanwezig. Zij waren druk met het promoten van hun meegebrachte artikelen. In de tenten van museum Smedekinck en een aantal kramen was het goed toeven bij demonstrateurs van oude spelletjes, midwinterhoornblazers en oude beroepen en de verkoop van boeken. Er was door museum Smedekinck een zonnig terras ingericht waar de tafels en stoelen bij de door hun meegebrachte tenten stonden. Daar waren ook hamburgers, worstjes, wafels, koffie en frisdrank te koop. Het was erg gezellig bij de tenten en kramen aan de Hengeloseweg.

Een borrel voor de burgemeester
Om 13.00 uur gingen de muzikanten van de blaaskapel de Bloasköppen na hun optreden en de boerendansgroep Wi'j Eren 't Olde uit de Velswijk op weg om gezamenlijk de gemaakte broden te gaan ophalen. Even later kwam de dansgroep met de muziekkapel weer terug met een, volgeladen versierde roggebroodwagen. In de stoet was een mooi rijtuig toegevoegd van Stap en Draf, die de burgemeester mevrouw Marianne Besselink naar de plaats van de broodweging bracht.
Voordat mevrouw Besselink de podiumwagen opging, kregen zij en de koetsiers en begeleiders van de paarden, volgens de traditie, eerst een borreltje aangereikt door voorzitter Henk Waarlo en secretaris Gerhard ten Bokkel van de Stichting Historische Broodweging Muldersfluite.


Lees verder op pagina 9