Antoon Scholten draagt de voorzittershamer over aan Marijke Vroone. Foto: PR
Antoon Scholten draagt de voorzittershamer over aan Marijke Vroone. Foto: PR

Nieuwe voorzitter Chr. zangvereniging 'Looft den Heer'

Hengelo - Na 30 jaar de voorzittershamer te hebben gehanteerd heeft Antoon Scholten besloten zijn functie bij "Looft den Heer" aan een ander over te dragen. Marijke Vroone is bericht gevonden deze taak op haar te nemen.

In 1986 werd hij gevraagd deze taak op zich te nemen en dat heeft hij op zijn eigen energieke en doortastende manier ingevuld. Als er wat geregeld moest worden, liep hij voorop, altijd bezig voor het koor en ook als vrijwilliger in andere zaken was hij dan aanwezig. Terecht mocht hij voor al zijn werkzaamheden een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) ontvangen, uit handen van onze voormalige burgemeester Henk Aalderink.
Antoon Scholten heeft in zijn 30-jarige carriere als voorzitter vele hoogtepunten meegemaakt. Het 80-jarig bestaan met een concert met een optreden van o.a. het Achtehoeks Vocaal Kwartet en het Ulfts Mannenkoor. Het 90-jarig bestaan werd groots gevierd met een concert en een optreden van de befaamde Jostiband. 2007 was het jaar van het 100-jarig bestaan van "Looft den Heer", waar veel aandacht aan werd besteed met o.a. een prachtig concert in de Remigiuskerk. Samen met het Hengelo's Gemengd Koor werd in 2013 een concert gegeven met mooie liederen en dat werd afgesloten door "Looft den Heer" met de uitvoering van de Messe in G van Schubert.
Zijn laatste klus als voorzitter was de organisatie van de uitvoering van de Passiecantate. The Crucifixion met solisten en orgelbegeleiding. Dit werd een prachtige afsluiting van zijn voorzitterschap, waarbij het koor veel lof ten deel viel. Tijdens de normale repetitieavond op maandagavond 2 mei in Ons Huis" werd afscheid van hem genomen en werden vele waarderende woorden gesproken en cadeaus overhandigd. Wel werd aan hem gevraagd zijn zangkwaliteiten nog lang bij 'Looft den Heer' uit te oefenen. Tevens werd bekend gemaakt dat Marijke Vroone bereid is gevonden zijn taak over te nemen. Onder luid applaus van de aanwezigen en de overhandiging van een fraai boeket bloemen werd haar benoeming bekrachtigd.