In alle vroegte baantjes zwemmen in Het Elderink. Foto: PR
In alle vroegte baantjes zwemmen in Het Elderink. Foto: PR

Dauwzwemmers genieten van rust

HENGELO - Op Hemelvaartsdag gingen de deuren van zwembad Het Elderink om 6.00 s'ochtends open voor het dauwzwemmen. Ruim zeventig zwemmers mocht de organisatie begroeten die genoten van het zwemmen, de lentezon en nadien een heerlijk kopje koffie met krentenbol om na te genieten van deze sportieve start van de dag!


www.zwembadhetelderink.nl


Expositie 'Kijk ons eens'

HOOG KEPPEL - Tijdens het Pinksterweekend exposeren de leden van de schilderschool Marian Merk hun werken in de Dorpskerk van Hoog-Keppel. De schilderijen zijn gemaakt in de traditioneel ambachtelijke techniek en in de stijl van het hedendaags realisme.

"Het is gewoon een vak en door iedereen te leren", aldus Marian Merk, "in deze expositie ziet u wat met passie en plezier is geschilderd. Er hangen werken van leden die al 16 jaar hier schilderen, maar ook van leden die net begonnen zijn.
Portretten, landschappen en stillevens geven de veelzijdigheid van de schilders weer.
Openingstijden: zaterdag 14 mei, 1ste en 2de Pinksterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur.


Zelhemse Zomerfeesten

ZELHEM - De organisatie is alweer druk met de voorbereidingen voor de Zelhemse Zomefeesten 2016. Gotink Totaalinstallateur is net als vorig jaar de hoofdsponsor voor de Zelhemse Zomerfeesten. De feesten worden gevierd op zaterdag 16 en zaterdag 30 juli in het gezellige centrum van Zelhem.

Ook dit jaar is door de organisatie van de Zomerfeesten weer een leuk programma in elkaar gezet voor jong en oud. Er is zoals elk jaar weer een grote braderie en survivalvereniging Jan in 't Touw heeft een uitdaging voor de waaghalzen. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen, schminken, een draaimolen en een treintje. Op 30 juli kunnen de basisschoolkinderen 's middags weer tweedehands spulletjes verkopen op de kindervrijmarkt.
Dit jaar gaat Zelhemse Zomerfeesten samenwerken met Achterhoek Nieuws. De krant en posters worden ontworpen en gemaakt door Achterhoek Nieuws. Tevens is er voor de sponsoren van de Zelhemse Zomerfeesten een korting op een advertentie in de Zelhemse Zomerfeesten krant. Op 16 juli zal de bands Barcode 's avonds het plein vullen met gezellige muziek. Net als vorig jaar verwachten we een groot succes. Op 30 juli komt 5Brothers er een groot feest van maken op het plein.


www.zelhemsezomerfeesten.nl

Schilderij van Greet Peters voor de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Foto: PR