De Bronkhorster Molen aan de Spaensweertweg. Foto: Liesbeth Spaansen
De Bronkhorster Molen aan de Spaensweertweg. Foto: Liesbeth Spaansen

Bronkhorster Molen open op
Nationale Molendag 14 mei

STEENDEREN/BRONKHORST - Ook de Bronkhorster Molen doet mee aan de Nationale Molendag op zaterdag 14 mei. De 44ste Nationale Molendag is getiteld 'Welkom in de molen' en zet de gehele molen en de molenaar centraal.

Wat een molen doet of maakt ziet u bij uw bezoek meteen. De molenaar vertelt graag over zijn of haar beroep en hoe ook u molenaar kunt worden. Vanaf de molen zijn verschillende wandel- en fietsroutes te ondernemen, ze liggen klaar.

Gratis Molen Doe-boekje voor de kinderen
Kinderen vinden molens prachtige werktuigen. Met veel plezier bezoeken ze een molen en zijn altijd wel te porren voor een tocht naar boven langs de molentrap.

Komt u dit jaar ook met uw kinderen of kleinkinderen naar de molen? Speciaal voor hen heeft vereniging De Hollansche Molen dit jaar een Molen Doe-boekje gemaakt dat de molenaars gratis weggeven. Het boekje staat vol met leuke molenweetjes, spelletjes en kleurplaten. Wilt u ook zo'n Doe-boekje aan uw kind of kleinkind geven? Kom dan op 14 mei naar de Bronkhorster Molen.
Het hele weekend zijn ruim 950 molens geopend en de molenaars heten u van harte welkom. Met molenmarkten, fietsroutes, kinderspelletjes en tal van andere activiteiten wordt uw bezoek een bijzondere beleving. Kijk welke molens in de buurt open zijn en stap eens binnen. Meer informatie op de sites.


www.bronkhorstermolen.nl

www.molens.nl