Alle teams van Nippon Judo Achterhoek. Foto: PR
Alle teams van Nippon Judo Achterhoek. Foto: PR

Annemijn Salomons uit Hengelo strijdt voor Bokaal van het Noorden

REGIO - Zaterdag 14 mei was de finaledag van de teamwedstrijden te Markelo. Nippon Judo nam deel met vier teams die door de twee voorrondes bij de eerste vier van de poule waren gekomen. Door de verschillende klassen waarin gestreden werd, kon alleen het dames team -15 die voor de Ippon klasse uit kwam, zich plaatsen voor het NK.

Zowel het meidenteam als het jongensteam -12 jaar Yuko klasse hebben een mooie derde plaats weten te behalen. Het herenteam -15 jaar kwam uit in de Wazari klasse heeft een goede strijd geleverd en een eerste plaats behaald. Het damesteam bestaande uit meiden van Nippon judo en meiden van JV Thag hebben zich bewezen en zijn eerste geworden in de Ippon klasse en mogen gaan strijden op 25 juni voor de Nederlands kampioenschappen teams te Nijmegen.
Drie judoka's streden individueel voor de Bokaal van het Noorden te Drachten. Daar is Annemijn Salomons (Hengelo gld) eerste geworden, Gerben ten Have (Ruurlo) tweede en Suze Assendelft (Lochem) derde. Ricardo Chirco (Borculo) nam deel aan internationaal toernooi Kaizen Tournement te Echt en behaalde een derde plaats.