Fred Monshouwer bedankt Evert Jansen voor twintig jaar assistent-scheidsrechter. Foto: PR

Evert Jansen voorgedragen als lid van verdienste

SV Basteom

STEENDEREN - SV Basteom 1 heeft de competitie 2015-2016 afgesloten met een 3-2 uitnederlaag tegen EDS uit Ellecom. Voorafgaande aan de wedstrijd bestond nog de mogelijkheid dat Basteom zich zou kunnen plaatsen voor de nacompetitie, maar toen kort na rust de stand bij Zutphen-Doesburg op 2-0 kwam, was het geloof daarin verdwenen en werd duidelijk dat dit de laatste wedstrijd van het seizoen zou worden. De eerste helft was zeker het aankijken waard, twee hard werkende ploegen, die daar waar mogelijk de aanval zochten.

Kansen waren er over en weer en ook doelpunten. De eerste goal werd gescoord door EDS in de 15e minuut, maar nog voor rust kwam Basteom op een 1-2 voorsprong door doelpunten van Bas Wiskamp (20e minuut) en Gerrit Vierhuis (25e minuut). Op slag van rust wist EDS toch nog de gelijkmaker te scoren, 2-2. Na rust speelde EDS goed door en werd het bij Basteom wat slordiger, meer balverlies en foute passes. EDS profiteerde en scoorde in de 58e minuut de winnende 3-2. Basteom probeerde het daarna nog wel, maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Volgend seizoen zal de ploeg het moeten doen zonder Jari Bremer en Ruud Worm, die beiden hun laatste wedstrijd voor Basteom speelden. Ook leider Roy Mennink stopt er mee en last but not least werd afscheid genomen van Evert Jansen, die na ruim twintig jaar stopt als assistent-scheidsrechter. Reden voor het bestuur om Evert te huldigen en bij monde van vicevoorzitter Fred Monshouwer, die alle werkzaamheden die Evert voor de club verricht(te) nog even de revue liet passeren, werd het bestuursvoorstel om Evert bij de eerstvolgende ledenvergadering voor te dragen als lid van verdienste, met luid applaus ontvangen.