De Student Company ToolCarrier: (v.l.n.r.) Jaap Koskamp, Robert Ebbers, Anne van Driel, Jordy van Til en Harold Overmars. Foto: PR
De Student Company ToolCarrier: (v.l.n.r.) Jaap Koskamp, Robert Ebbers, Anne van Driel, Jordy van Til en Harold Overmars. Foto: PR

Ondernemende studenten CAH
Vilentum winnen start-up award

VIERAKKER/DRONTEN - De Student Company met de naam ToolCarrier van CAH Vilentum won dinsdag 17 mei de finale van challenge Benelux van JP Morgan Start-Up. Zij gingen met de award en een geldbedrag van vijfduizend euro naar huis. De studenten zijn enorm blij met hun overwinning. Het prijzengeld gaan zij investeren in hun bedrijf.

De Student Company ToolCarrier van hogeschool CAH Vilentum nam het op tegen drie teams uit Luxemburg, Vlaanderen en Walloniƫ. ToolCarrier vormde de afvaardiging uit Nederland. Tijdens een livestream kregen de groepen eerst een uitleg over de gang van zaken van de wedstrijd. Vervolgens moest iedere Student Company drie minuten pitchen en vragen van de jury beantwoorden in het Engels. De jury bestond uit vier internationale bedrijfsleden van J.P Morgan.

Het juryoordeel over het product van de studenten van CAH Vilentum: een uniek en origineel product, gericht op arbeidsgemak en arbeidsefficiƫntie. De Student Company heeft een duidelijke marketingstrategie en doelgroepbepaling en ze hebben al een patent op het product aangevraagd.
Met het gewonnen prijzengeld wil de Student Company de naamsbekendheid van hun bedrijf ToolCarrier vergroten, het product verder door ontwikkelen en internationale markten aanboren.
Eigen onderneming
De Student Company met de naam ToolCarrier heeft een handige tool gemaakt om steelgereedschap mee op te bergen en te vervoeren. Het product bestaat uit een klem met daaraan bevestigd een magneet. Het idee voor dit product kwam bij een van de studenten uit het team zelf vandaan. Hij vond het vaak lastig om bezems en scheppen mee te nemen op bijvoorbeeld een trekker of shovel. De onderneming start vanwege het succes door. Het team verwacht een afzet van 2500 sets in 2016 te realiseren. De productie en verzending van het product wil het team uitbesteden aan sociale werkplaats(en). De groep studenten, Harold Overmars, Jaap Koskamp, Anne van Driel, Jordy van Til en Robert Ebbers, heeft enorm veel geleerd over het runnen van een eigen bedrijf. "Maar als we ons bedrijf doorstarten dan komt het er echt op aan", vertellen de ondernemers van ToolCarrier.

Land- & tuinbouwbeurs Oost Nederland
Dit jaar is ToolCarrier ook aanwezig op de land- en tuinbouwbeurs Oost Nederland op 31 mei, 1 en 2 juni te Zelhem. ToolCarrier is te vinden in de stand van InFarming Zelhem in stand nummer 224, kom gerust langs om het product te bekijken.


www.toolcarrier.info