Sinds 2014 heeft de kringloopwinkel een eigen onderkomen aan de Enkweg. Foto: Jan Hendriksen
Sinds 2014 heeft de kringloopwinkel een eigen onderkomen aan de Enkweg. Foto: Jan Hendriksen

Grote Meimarkt en taxatiemorgen bij Kringloopwinkel De Werf

Veilingcommissie schenkt 30.000 euro aan verenigingen en stichtingen

VORDEN – De Veilingcommissie pakt op het terrein van haar Ideële Kringloopwinkel De Werf zaterdag 28 mei groots uit. Op de locatie aan de Enkweg houdt de commissie van 9.00 tot 12.30 uur een grote Meimarkt en taxatiemorgen. Als klap op de vuurpijl schenkt de Veilingcommissie middels een sponsoractie maar liefst 30.000 euro aan ruim twintig Vordense verenigingen en stichtingen.

Door Jan Hendriksen

Naast een eigen, zeer uitgebreid assortiment aan goede en mooie artikelen geeft de Veilingcommissie op het voorplein aan de Enkweg zaterdag aan ruim twintig verenigingen, particulieren en maatschappelijke organisatie ruimte om zich te presenteren. In twintig marktkramen kan men uiteenlopende artikelen variërend van muziekinstrumenten, sieraden en hobbyspullen tot Afrikaanse kunst bewonderen en kopen. "Wij willen met deze Meimarkt een meerwaarde leveren aan het saamhorigheidsgevoel binnen Vorden. Dat is dan ook de reden dat verschillende verenigingen en maatschappelijke organisatie acte de presence geven op onze Meimarkt zodat men op die manier meer bekendheid kan geven aan hun activiteiten en doelstellingen. Daarnaast verkopen zij unieke producten", zo verklaart Hans Moor die de public relations voor de kringloopwinkel verzorgt. Muzikaal verleent de harmonicaclub De Möllenpöllers uit Lochem hun medewerking.

Taxateur
Ook vindt er een heuse taxatiemorgen plaats met medewerking van de zeer bekende erkende taxateur in Kunst & Antiek Fred Wiersema uit Lochem. Iedereen kan tussen 10.00 en 12.00 uur schilderijen, kostbaarheden en andere goederen door Wiersema op waarde laten schatten. Fred Wiersema heeft een passie voor kunst en antiek. Met zilver, brons en porseleinen voorwerpen, klokken, meubels en portretminiatuurtjes als bijzondere specialismen. Fred Wiersema wordt door particulieren, notarissen en verzekeraars uit het hele land geraadpleegd om de waarde van kunst- en antieke voorwerpen te beoordelen. Daarnaast draagt hij zijn passie uit als één van de vaste huistaxateurs van het populaire kunst- en antiek taxatieprogramma Schatgraven bij TV Gelderland. Dus alle redenen om met een bijzonder voorwerp, schilderij of kostbaarheid naar de Meimarkt te komen.

Sponsorcheques
Jaarlijks stelt de Veilingcommissie van de opbrengst die zij vanuit de Ideële Kringloopwinkel De Werf ontvangt een deel beschikbaar aan goede doelen en maatschappelijke initiatieven die gedragen worden door de Vordense bevolking. Zo ook dit jaar. Stelde de commissie vorig jaar ruim twintigduizend euro beschikbaar. Dit daar bedraagt dat maar liefst dertigduizend euro. Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage moet men aan een aantal eisen voldoen. Voorzitter Henk Vaags: "Ze komen ten goede aan maatschappelijke of culturele organisaties/verenigingen die een sterke binding hebben met de voormalige gemeente Vorden of waarvan de doelstellingen ten goede komen aan inwoners van de voormalige gemeente Vorden. Wij geven geen subsidies aan sportverenigingen en buurtverenigingen tenzij het aangevraagde sponsorgeld wordt gebruikt voor specifieke acties die ten doel hebben de Vordense gemeenschap een positieve impuls te geven." Zaterdag worden om 11.00 uur de verschillende sponsorcheques uitgereikt.

De Werf
Stichting De Veilingcommissie is in 1998 opgericht om geld in te zamelen ten behoeve van restauratie aan de Dorpskerk. Deze inzamelingsactie is toen gehouden in de vorm van een veiling. Vandaar de naam. De actie was destijds zo'n groot succes, dat het inzamelen en verkopen van spullen is uitgegroeid tot een prachtige ideële kringloopwinkel. Sinds begin 2012 heeft men een eigen onderkomen: De Werf. Op deze locatie vindt men een keur aan goederen (tweedehands meubels, kleding, witgoed, elektronica, huishoudelijke artikelen, boeken en andere goederen) die men tegen zeer vriendelijke prijzen kan kopen. De stichting beschikt over ruim zestig vrijwilligers.


Elise Wiendels ziet Sarah

HENGELO - Elise Wiendels vierde op 22 mei haar vijftigste verjaardag, maar al een dag ervoor was er volop activiteit rondom de schoenenwinkel.

De vrienden- en wandelgroep, zwemclub vriendinnen, familie, personeel en haar man en kinderen hebben haar echt in het zonnetje gezet. Voor haar was het een onvergetelijke dag.

Op facebook, waar ook vele verjaardagswensen binnenstroomden, laat zij dat ook weten: "Bedankt allemaal voor de lieve berichtjes en de Sarah's. Was een super dag!"

Taxateur Fred Wiersema uit Lochem is tijdens de Meimarkt aanwezig. Foto: PR.
Eliese Wiendels vierde haar vijftigste verjaardag. Foto: PR