De DOG Baak selectie. Foto: PR
De DOG Baak selectie. Foto: PR

DOG Baak: Succesvolle finalewedstrijden

BAAK - De turnselectie van DOG Baak stond de afgelopen maand in het teken van de finalewedstrijden. Veel turnsters hadden zich namelijk via wedstrijden in het afgelopen turnseizoen weten te plaatsen voor de regiofinales van de KNGU Oost.

Zaterdag 21 mei werd de regiofinale voor de vijfde divisie geturnd in Winterswijk. Zeven deelneemsters vertegenwoordigden DOG Baak. Bij de jonge instappers was een spannende strijd. Zij turnden voor het eerste seizoen deze wedstrijden en in de finale staan is dan extra spannend. Marit te Meerman werd hierbij 28e, Bente Reindsen twintigste en Suzan Horsting wist knap vierde te worden. Ook jeugdturnster Chayenne Wiskamp turnde een strakke wedstrijd. Zij eindigde als achtste. Louke Woestenenk werd als pupil1 D2 keurig vijftiende. De laatste ronde kwamen Lisa Kornegoor en Mila Potic in actie als Pupil2 D2. Lisa wist een mooie negentiende plaats te behalen. Mila miste net het eremetaal en werd vierde. Super knap als je bedenkt dat de meeste groepen bestaan uit wel 35-40 beste turnsters uit de regio.


Silke Kornegoor door naar districtsfinale

BAAK - De turnsters van de vierde divisie turnden hun finale eind april in Doetinchem. Deze wedstrijd bepaalde welke turnsters deel konden gaan nemen aan de districtsfinale op 28 mei in Hengelo Overijssel.

Emma Messing, Silke Kornegoor, pupil2 D1 en Mijke Lichtenberg Senior supplement D turnden alle drie een keurige wedstrijd. Door de spanning wel her en der wat gewiebel op de balk. Uiteindelijk een topprestatie van Silke Kornegoor, zij haalde een plek bij de besten en mag DOG Baak zelfs vertegenwoordigen op de districtsfinale.
"We wensen Silke zaterdag veel succes toe op haar districtsfinale."
De selectie gaat nu weer andere nieuwe onderdelen trainen en zich voorbereiden op komend seizoen.


HC'03 meiden B1
kampioen

DREMPT - Voor het eerst in de geschiedenis van HC'03 is het meidenelftal B1 kampioen geworden. Dit werd zaterdag 21 mei gevierd in de kantine van HC03. Het meidenteam voetbalt nu zo'n vijf jaar samen en is een hechte groep. Door meer inzet door wekelijks niet een, maar twee keer te trainen, bootcamps en oefenwedstrijden, hebben zij dit mooie resultaat behaald. De vrijwilligers en de trainer/coaches zijn trots op dit team. Er is overigens nog ruimte in het elftal voor meiden tussen de 15 en 18 jaar die lekker willen voetballen.


www.hc-03.nl


De HC'03 meiden B1 schrijven historie met hun kampioenschap. Foto: PR