Oecumenische openluchtdienst in het Plantenbos

STEENDEREN - Na jaren van afwezigheid wordt dit jaar weer een oecumenische openluchtdienst gehouden bij het Plantenbos aan de Landlustweg in Steenderen. Dit was altijd een groot succes en het krijgt nieuwe leven ingeblazen. Velen zijn druk met de voorbereidingen.

Voorgangers zijn dominee Fini van Zoelen en pastor Jaap van Kranenburg. Het thema van de dienst is: Onderweg. "Wij mensen zijn allemaal onderweg.
Soms trekken we samen op, soms ga je alleen. De ene keer is het een makkelijke weg, de andere keer zwaar." In de lezingen gaat het ook over 'onderweg' zijn, Abram die van God de opdracht krijgt naar het nieuwe land te gaan. De leerlingen die twee aan twee uitgezonden worden om het geloof te verkondigen met alleen een reisstaf als bagage.
De harmonie van Muziekvereniging Nieuw Leven zorgt, onder leiding van Henk Vruggink, voor de muzikale ondersteuning.

"Wij mensen zijn allemaal onderweg"

De dienst begint om 10.00 uur op zondag 19 juni in het Plantenbos, te vinden aan het eind van de Landlustweg achter huize Landlust. "Wij zien u graag!"

Mocht het slecht weer zijn dan wordt uitgeweken naar de Remigiuskerk. Het is niet nodig een stoel mee te nemen, alleen misschien een kussentje om lekker zacht te zitten? Het verzoek is om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen.

Kindertocht
De kinderen zijn deze dag in een bos elders onderweg en zoeken de betekenis van het 'op tocht' zijn. Zij kregen op school de uitnodiging en hebben zich aangemeld om mee te gaan. Zij vertrekken om 10.00 uur vanaf de kerk en worden tussen 14.00 en 15.00 uur weer thuisgebracht. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Afsluiting
Na afloop van de dienst is er koffie en thee om na te praten met elkaar.