Jaap van de Vosse onthult een lichtkrant. Foto: Jan Oostland
Jaap van de Vosse onthult een lichtkrant. Foto: Jan Oostland Foto:

Lichtkranten voor Burg. Kruijffbad van zwemclub

STEENDEREN - De zwemclub in Steenderen heeft het Burg. Kruijffbad twee lichtkranten geschonken tijdens de zwemvierdaagse. Eentje hangt aan de voorkant en is zichtbaar vanaf de parkeerplaats bij sporthal en school. De tweede lichtkrant hangt aan de kant van de zwembaden en ligvelden. De lichtkranten zijn draadloos te bedienen en teksten instellen gaat hierdoor snel en eenvoudig.

Secretaris van de zwemclub Tonny Geverinck: "We zijn erg blij met de goede samenwerking met het zwembad en hebben veel aan het zwembad te danken als zwemvereniging. Zonder zwembad is er simpelweg geen zwemclub dus ook wij als zwemclub stellen alles in het werk om ons mooie zwembad te behouden. We hopen dat het zwembad met deze lichtkranten nog meer mensen kan bereiken en dat er nog meer zwemmers komen in het bijzonder warme zwemwater." Vice-voorzitter Jaap van de Vosse van de stichting SCE Steenderen (beheer zwembad en sporthal) nam de cadeaus natuurlijk met een zeer brede glimlach in ontvangst.

Zwemvierdaagse zeer geslaagd
De onthulling van de nieuwe lichtkranten vond plaats op de laatste dag van de zwemvierdaagse. De 108 deelnemers aan de zwemvierdaagse in Steenderen hadden een topweek! Van dinsdag tot en met zaterdag mochten ze elke avond eerst hun tien verplichte banen zwemmen en daarna kropen ze snel het zwembad uit om mee te doen met alle spelletjes. Iedere avond weer een ander programma, wat een variatie had de nieuwe activiteitencommissie erin gebracht: van spijkerbroek hangen, tot hengelen, mega bellen blazen, spijker slaan, aquabubbelen, touwtrekken, stoelendans, touwtjes springen, tafel tennis en nog veel, veel meer. Ook de badmintonvereniging verzorgde een succesvolle avond met diverse spelletjes, in en om het water, die betrekking hadden tot badminton. De grote verloting leverde weer veel blije gezichten op en de Rabobank kwam nog leuke lichtjes uitdelen. Wat mooi dat de nieuwe volwassengroep ook heel voorzichtig gestalte kreeg. Deze groep zwom twee keer zoveel banen als de kindergroepen.
De zwemvierdaagse werd afgesloten met een geweldige Dokkie Disco. Een uur van tevoren was er nog een stortbui maar precies op tijd brak de hemel open en de zon kwam door. Een heerlijke zwem- en dansavond voor jong en oud. DJ Larse van Koot zorgde voor een swingende boel. We zien de groep kijkende ouders ook telkens groeien, iedereen genoot van de ontspannen sfeer en gezelligheid! Een dikke pluim voor de coördinatoren van de zwemvierdaagse Petra Verhagen en Anita Geurts en natuurlijk voor al die andere vrijwilligers en sponsors, enorm bedankt! De zwemvierdaagse in Steenderen was een onvergetelijk feest.


www.zwembadsteenderen.nl


Elektronisch systeem klokt de duiven

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Vorden en PV Steeds Sneller Hengelo.

PV De Koerier Zelhem
Op zaterdag 2 juli stond voor de leden van P.V. de Koerier een midfond vlucht op het programma. De duiven moesten komen vanuit het Franse Peronne, door 12 liefhebbers zijn er in totaal 110 duiven ingezet. De gemiddelde afstand tot Zelhem zat rond de 332 km. Het startschot klonk om 07.45 uur en met een matige zuidwesten wind begonnen de duiven aan hun terugreis. De snelste duif is geklokt om 10.58.12. Uitslag: Wilma Meijerman 1-2, A. Kamperman 3-8-9, G. Dijcker 4-10, F. Meijerman 5-6, H.Wassink 7.

PV Vorden
De vlucht kwam deze week vanuit het Franse Peronne, 338 kilometer. Een snelheid van 103 km/uur. De duiven van Ria Luesink waren zaterdag sneller op hok dan zij. Gelukkig hebben de liefhebbers tegenwoordig een elektronisch systeem zodat de duiven wel geconstateerd werden en Ria zodoende een fantastische uitslag maakte. Uitslag: Ria Luesink 1-2-3-5, H. J. Stokkink 4, Ashley Eykelkamp 6-12-16-19, Marc Tiemessen 7-17-18, Comb. J. Meijer & Zn 8-13-14-15, P. Hendriks 9-10-11-20.

PV Steeds Sneller Hengelo
De 72 duiven van 8 deelnemers werden gelost in Peronne.
Uitslag: J. Teunissen (3/12) 1-5-8, R. Koers (6/10) 2-3-11-13-14-15, C. Te Stroet (3/6) 4-10-18, L Te Stroet (3/10) 6-9-16, G. Duitshof (2/11) 7-17, G. Haverkamp (1/10) 12.