Groep acht als Anton und Heidi aus Tirol door het dorp. Foto: PR
Groep acht als Anton und Heidi aus Tirol door het dorp. Foto: PR

Groep 8 verlaat Rozengaarsweidenest

HENGELO - Afgelopen week was het zover voor groep 8. Ze gingen de basisschool OBS Rozengaardsweide na vele mooie jaren verlaten. Op de maandag 4 juli stonden ze te vlammen tijdens hun eindmusical 'Alles Overboord'.

Dinsdag 5 juli stond in het teken van afscheid nemen van de vertrouwde plek. Al vroeg in de ochtend waren de leerlingen op school, om juf Bianca en juf Josien te verrassen met hun verkleedkleding. Om vervolgens samen met Anton und Heidi aus Tirol door het dorp te trekken. Na veel gezelligheid en uitgevoerde opdrachten, werd er 's avonds na een gezamenlijke barbecue, met een lach en een traan officieel afscheid genomen van de basisschooltijd. Nu mogen de jongens en meiden genieten van een welverdiende vakantie om vervolgens eind augustus te beginnen aan een nieuwe uitdaging de Middelbare school.


Eerste lichting groep acht verlaat de Pannevogel

STEENDEREN – De basisschool de Pannevogel heeft afgelopen dinsdag afscheid genomen van groep acht. De veertig kinderen hadden de primeur om als eerste lichting de deur van deze nieuwe basisschool te sluiten. En dat deden ze op ludieke wijze.

Door Alice Rouwhorst

Veelal wordt door achtste groepers een musical ingestudeerd, maar de schoolverlaters van de Pannevogel namen op een andere, zeer originele wijze afscheid. Zij beleefden op de afscheidsavond samen met hun ouders de première van hun film 'The beauties and the nerds'. Deze gaat over de opname van een quiz in studio Steenderen waarin koppels bestaande uit een domme schoonheid en een klunzige slimmerik, strijden om een huis met daarin een kluis gevuld met een ton aan euro's. De jury van het spelprogramma is corrupt en uiteindelijk worden ze ontmanteld. In en om de studio waar het programma wordt opgenomen gebeuren allemaal bijzondere, en vooral grappige dingen.

Glamourmoment
Als echte filmsterren arriveerden de in feestkleding gestoken kinderen per huifkar voor de school. Ze werden met luid applaus van hun ouders, juffen en meester onthaald en beleefden hun glamourmoment op de rode loper. Deze was speciaal voor hen uitgerold op deze bijzondere avond. Binnen werden de jonge acteurs en actrices ontvangen met (non-alcoholische) bubbels. Ook de ouders werden op deze wijze onthaald.
Na een voorstelronde en rolverdeling namen de kinderen plaats op de voor hen gereserveerde stoelen voorzien van een beker popcorn in de hal van de school, die voor deze avond omgetoverd was in 'the Hall of Fame'.
En dan was het eindelijk zover. De lichten werden gedoofd en de één uur durende film, die in drie dagen werd opgenomen, werd gestart. Wat een hilariteit! Lachen om jezelf en je klasgenoten. Want wat is er nou leuker om jezelf en je klasgenootjes op het witte doek te zien schitteren. Ook de ouders genoten van de acteerprestaties van de kinderen in de amusante film. De bloopers die aan het eind van de film werden vertoond, maakten de bioscoopavond compleet. Theo Soontiëns tekende voor het amusante, eigentijdse script en de regie. Hannah Rekveldt was verantwoordelijk voor het camerawerk en de montage. Tijdens de aftiteling kwamen de kinderen op het podium om het welverdiende applaus in ontvangst te nemen en sloten ze de voorstelling af met een lied.
Geschiedenis schrijven
Directrice Susette Seevinck sprak kinderen en ouders toe: "Jullie kwamen van een kleine vertrouwde school, sommige uit een ander dorp, naar deze. Een afsluitend jaar in een nieuwe groep in een ander gebouw met nieuwe gewoontes en halverwege ook nog weer een verhuizing naar de nieuwe locatie!" Ze is trots op groep 8 hoe ze dit samen hebben opgepakt en hoe ze hun plek hebben gevonden. " Het is tijd voor de stap naar het voortgezet onderwijs!" Ze bedankte het team en de ouders voor hun inzet en vertrouwen en sloot af met een gedicht.
De kinderen boden de school een picknickbank aan waar ze ter plekke allemaal hun naam op mochten schrijven. Na het zingen van een afscheidslied door het hele team werden de schoolverlaters één voor één op het podium geroepen. Ze kregen hun rapport uitgereikt door juf Danielle en juf Sandy met daarbij lieve woorden, een hand van alle andere juffen en een USB stick van meester Klaas met daarop de film als aandenken aan hun basisschooltijd. Hier en daar ging dat gepaard met een traantje of meerdere tranen. "Jullie schrijven geschiedenis!", zei meester Klaas eerder op de avond. "Niet alleen omdat jullie de eerste school in Steenderen zijn die het zover geschopt hebben met het schoolvoetbaltoernooi in de regio, maar ook omdat jullie de eerste lichting zijn die de Pannevogel verlaten. We wensen jullie heel veel succes op jullie vervolgopleiding!"

Groep acht en ouders vermaken zich bij de première van de film 'The beauties and the nerds'. Foto: Alice Rouwhorst