Een feestelijk weekend voor de familie Joling-Snelder

Vervolg van voorpagina

"Ik word gevraagd als er wat te doen is en elke veertien dagen is er een handwerkgroep en daar schenk ik koffie in en ik was de boel af." Harrie was tien jaar vanuit de gemeente werkzaam op de scholen in de oud-gemeente Steenderen. Daarna deed hij veel vrijwilligerswerk bij de St. Joannesschool en hielp tot slot deze school verhuizen naar het nieuwe De Pannevogel.

Daarnaast haalt hij als vrijwilliger voor Muziekvereniging Nieuw Leven oud papier op. Natuurlijk wordt naar aanleiding daarvan het vervallen van de subsidie even aangehaald. Burgemeester Besselink is wel benieuwd of het bruidspaar nog iets wil vragen. "Nu ik er toch ben." Daar heeft Harrie wel een antwoord op. "De gemeente Bronckhorst vergeet de oudjes", zegt hij voorzichtig. "Je moet je naar het gerecht toe, anders krijg je geen uurtjes erbij. Dat lees ik in de krant." De familie Joling heeft de ervaring gelukkig niet persoonlijk, zij kunnen zich nog prima zelf redden. "Er wordt gekeken wat iemand nodig heeft", aldus de burgemeester. "Dan wordt een inschatting gemaakt over 'schoon en leefbaar' wonen. We moeten nu scherpe criteria daarvoor aangeven."

Gesproken werd verder over grote steden als Rotterdam en Groningen, maar ook plaatsen in Bronckhorst, zoals Drempt, waar de overovergrootvader van de burgemeester vandaan komt, het vogelschieten op de kermissen in Steenderen, Toldijk en Bronkhorst en het aantal vrouwelijke burgemeesters die Gelderland kent.

Felicitaties van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, Commissaris van de Koning Clemens Cornielje en de gemeente kwamen via de post.

Het jubileumfeest werd zondag 10 juli in Zaal Den Bremer gevierd met familie, vrienden en de oude en nieuwe buurt. Muziekvereniging Nieuw Leven bracht een serenade.