Jill zorgde voor een versierd 'gat' in het Burg. Kruijffbad Steenderen. Foto: PR
Jill zorgde voor een versierd 'gat' in het Burg. Kruijffbad Steenderen. Foto: PR

Jill regelt vrolijk alternatief voor 'het gat'

Burg. Kruijffbad

STEENDEREN - Door 'het gat' zwemmen; iedereen die een zwemdiploma van het ZwemABC op zak heeft, kent het wel dat grote doek waar doorheen moet worden gezwommen. Voor veel kinderen is het best een eng ding: eerst flink wat meters onder water zwemmen en dan ook nog diep door dat gat duiken. Jill van Leussen uit Steenderen ondervond hetzelfde probleem.

Al pratende met zweminstructeur Heidi kwam ze zelf tot de conclusie dat dat 'gat' gewoon wat leuker gemaakt moest worden. En laat Jill's papa Joost van Leussen nou een bedrijf hebben, Jos Reklame Signmakers, dat textiel, auto's, lichtbalken of wat dan ook voorziet van belettering of ander moois. "Mijn papa heeft vast wel mooie stickers", zei ze. Zo gezegd, zo gedaan.

Verhaal maken van het gat
Het doek voor 'het gat' heeft inmiddels prachtige stickers gekregen en ziet er enorm vrolijk uit. Heidi: "Echt een aanwinst, wij hebben natuurlijk veel kinderen die jaarlijks bij ons diploma zwemmen en dezelfde angst hebben als Jill. Vanzelfsprekend komt het met geduld en aanmoediging eigenlijk altijd goed, maar je kunt nu een leuk verhaal maken rondom dat gat: "Heb je de dolfijn gezien?" of "Ga jij het konijn maar voeren." En Jill? Zij zwemt inmiddels vanaf negen meter met gemak door de dierentuin.