Als één van de finalisten komt Pulse naar Live@Ideaal. Foto: PR
Als één van de finalisten komt Pulse naar Live@Ideaal. Foto: PR Foto:

Live@Ideaal 'Special' in teken finale 'Open Podium'

Zelhem - Op zaterdag 24 september vindt de 24e finale plaats van het open podium van Schouwburg Amphion. Op woensdag 24 augustus en woensdag 7 september zijn de finalisten te gast in het programma live@ideaal. Er wordt live opgetreden en de finalisten worden geïnterviewd door de presentatoren.

Het Open Podium van Schouwburg Amphion is dé talentenjacht voor Doetinchem en omgeving, waar aanstormend talent in alle theatergenres de kans krijgt zich waar te maken op een professioneel podium. Via de voorrondes hebben zich vijf acts geplaatst voor de finale.

Zippa
Zippa is een vijf-stemmige close harmony formatie, die zich in de eerste voorronde wist te plaatsen. Zippa bestaat uit de zangers Birgit Maas, Madeleine Bletterman, Esther ter Steeg, Marko Maresch en Joep Hopstaken. Ze zingen eigen melodielijnen in jazz en pop.

'Flød'
Winnaar van de eerste voorronde was de Indie-folk en Jazzband 'Flød' uit Pannerden. Flød speelt zelfgeschreven nummers. Met twee zangeressen en een zanger wordt meerstemmig gezongen. Manon, Viviënne, Wietse en Erik, allen afkomstig van dezelfde school, begeleiden zichzelf op piano, gitaar, trompet en dwarsfluit.

Sanne van Petersen
De 36-jarige zangeres Sanne van Petersen uit Hummelo was de winnaar van de tweede voorronde. Sanne (op gitaar) wordt begeleid door een combo bestaande uit Cor Lievers-piano, Nick de Vos-(contra) bas en Waalko Hubers-drums. Sanne's repertoire bestaat uit nummers van onder andere Barbra Streisand, Edith Piaf, Billie Holiday en Jacques Brel.

Pulse
Pulse is een aanstormende rockband uit Doetinchem. De band was winnaar van de derde voorronde. Pulse bestaat uit Tom Wonnink-gitaar/zang, Maarten Tijdink-leadgitaar/zang), Dusan Reljic-leadgitaar, Thijs Ritzer-bas/zang en Jordy Loos-drums/zang). Naast voornamelijk eigen werk wordt de setlist aangevuld met sterke covers.

Coen
Coen is een comedian uit Duiven, die in de derde voorronde werd genomineerd. Bij toeval belandde hij op een 'blauwe maandag' op een standup-comedy podium en inmiddels heeft hij al op vele leuke podia gestaan, zoals bij Toomler, Comedy Café en het Bellevue theater. Zijn act gaat over zijn eigen, leuke en minder leuke, ervaringen.

LIVE@IDEAAL wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website.


www.ideaal.org


Rens te Stroet sterkste in Gouden Pijl

Wichmond/Vierakker – Rens te Stroet van RTV Vierakker-Wichmond heeft de wielerwedstrijd De Gouden Pijl op zijn naam geschreven. De Keijenborger wist de sprint in de kopgroep van drie renners te winnen voor Jasper Hamelink en John Meewisse.

Koen Jansen is in Doetinchem op 14 augustus, volgens de jury, als 52ste geëindigd bij de categorie amateurs/sportklasse. Dit kwam omdat de chip in zijn wiel niet zou hebben gewerkt. "Maar, eigenlijk ben ik als zestiende geëindigd", zegt Jansen. "Ik reed de hele tijd lekker mee en heb proberen weg te springen uit het peloton. Uiteindelijk wist ik me niet goed genoeg te positioneren voor de eindsprint en werd zestiende", aldus Jansen. Afgelopen zondag had de man uit Baak meer geluk.

"Ik besloot na maanden weer eens mee te doen tussen de elite/beloften in Oldenzaal. Het ging goed. Ik probeerde in de laatste ronde zo ver mogelijk naar voren te rijden en dat lukte." Uiteindelijk finishte Jansen als vijftiende. "Hier ben ik zeker tevreden mee." Rens te Stroet finishte als derde in Oldenzaal. Op donderdag 25 augustus wordt de jaarlijkse 'Snelleman' tijdrit van de RTV Vierakker – Wichmond verreden. Ditmaal wordt er in verband met wegwerkzaamheden niet op de Varsselring gestart. Het alternatieve parcours wordt verreden door de binnenlanden van Toldijk. De start is om 18.30 uur aan het begin van de Wuusweg (gezien vanaf de Reigersvoortseweg) in Toldijk.


Appels en peren tot sap laten persen

Hengelo - De vriendenstichting van het zorgproject Woonerf Luscinia organiseert op zaterdag 10 september een oogstdag. De Welsumse Sapmobiel komt dan weer naar het Woonerf Luscinia aan de Lankhorsterstraat 21 in Hengelo. Voor het derde jaar alweer, kunt u hier uw appels en peren tot heerlijk sap laten persen. Om op 10 september alles soepel te laten verlopen, is het nodig dat u zich vooraf meldt als u fruit wilt laten persen, met vermelding van het aantal kilo's. U wordt dan ingedeeld op een bepaalde tijd.Heeft u appels of peren die geperst kunnen worden? Laat het svp weten op info@vriendenvanluscinia.nl, of bij Ariënne Henkemans (06 – 443 80 229). Heeft u geen appels of peren? U kunt dan toch genieten van het sap, het is er namelijk ook te koop.


Jeugd Badminton Hengelo

In Hengelo gaat het badminton seizoen weer van start op dinsdag 23 augustus in sporthal de Kamp. HBC is nog op zoek naar jeugdleden van 8 tot 18 jaar. Daarom organiseert de badmintonclub een open inloopavond op 30 augustus en op 6 september van 18.30 uur tot 19.30 uur. Men kan dan kennis maken met deze sport. Vanaf september staat de jeugd, op elke dinsdagavond, onder leiding van een gediplomeerd trainer die de vaardigheden van deze sport zal bijbrengen en er elke week een leuke training van zal maken. Heeft men interesse en misschien vragen. Kijk dan even op www.hengelosebadmintonclub.nl of mail naar hans.zweverink@hetnet.nl. Uiteraard zijn seniorleden na 19.30 ook van harte welkom om het eens te proberen.

Bij Live@Ideaal laat Sanne al vast horen waarom ze in de finale staat
Met close harmony wist Zippa de finale te bereiken