Bekvelds toneel staat garant voor lachsalvo's. Foto: PR
Bekvelds toneel staat garant voor lachsalvo's. Foto: PR Foto:

Buurtvereniging Bekveld jubileert met de klucht 'Bruintjes bier bruist beter'

Bekveld - Bekvelds belangrijkste traditie is het jaarlijkse feest dat het vogelschieten omringt. Dit jaar voor de 30ste keer dus in jubileumstemming. En om in deze traditie voort te leven dit jaar wederom een klucht als opmaat om de stemming er weer goed in te brengen. De toneelgroep van de Buurtvereniging Bekveld is na jaren van het ten tonele voeren van kluchten zodanig bedreven geraakt in deze tak van amateurpodiumkunst dat bij uitvoeringen lachsalvo's elkaar snel opvolgen.

De klucht 'Bruintjes bier bruist beter' van Jim Keulemans, is er zo een waarbij de lachspieren weer veelvuldig op de proef gesteld zullen worden. Een ietwat zelfingenomen kunstschilder die niet schilderen kan en een bierbrouwer die dat dan weer veel beter doet, en je hebt een eerste bron voor kostelijk vermaak. Maar daar blijft het niet bij. De aanwezigheid van dames van wie enkelen door het gezelschap als krengen getypeerd worden, geven dit mannelijk gekrakeel een pikant toontje zonder over de schreef te gaan. De hele mikmak stort uiteraard als een kaartenhuis op een wankele tafel in elkaar om uiteindelijk toch weer op de pootjes terecht te komen, want bij kluchten loopt het meestal wel goed af. Geen dood en verderf maar een klucht met veel verf, want naar het schijnt zullen er ook nog verfspatten in het rond vliegen.

Er zijn twee voorstellingen gepland. Voor wie de late uurtjes wil mijden kan op 2 september om 14.00 uur terecht. Om 19.15 uur kan men terecht voor de avondvoorstelling met feestje toe.

De rolverdeling is als volgt: Vincent Vlugter, kunstschilder (Albert Janssen), Theo Bruintjes, bierfabrikant (Gerrit Smeitink), Wiesje Brouwer, verloofde van Vincent (Alien Maalderink), Monica Wigman, secretaresse van Bruintjes (Liesbeth Hakvoort), Thea Timmers, journaliste (Rita van de Kamp), Lia, schildersmodel (Ilse Menkveld), Barbara Oosthout, hoteleigenares (Jeanette Hebbink), Souffleuse (Judith Smeitink).

Het feestterrein is vanaf 13.00 uur geopend, Hogenkampweg 16 Hengelo bij de familie Smeitink.